Hiába tartják jó dolognak, sokan nem élnek az üdülési utalvánnyal

2023. július 6. - 11:47 | Belföld

A gyerekek táboroztatására az alkalmazottak 3%-a akarja felhasználni a munkaadói üdülési utalványt, nyaralásra pedig a 31%-uk. További bő 20% még mérlegeli, hogy az üdülési csekkel nyaraljon-e – derült ki a MAXIN´S Group ügynökség felméréséből.

Hiába tartják jó dolognak, sokan nem élnek az üdülési utalvánnyal
Illusztráció (Fotó: TASR)

A munkavállalók 35%-a eleve nem tud felhasználni ilyen kedvezményt, mert a munkaadójára nem vonatkozik ennek a juttatásnak a biztosítása. 10%-nyian pedig biztosan nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel. „Feltételezzük, hogy ők csak külföldön fognak nyaralni” – jelentette ki Roman Kučera, a MAXIN´S Group ügyvezető igazgatója a csak belföldi nyaralásra felhasználható utalványokkal kapcsolatban.

A megkérdezettek 58%-a szerint a nyaralási utalvány jó dolog, lefaraghatók vele a nyaralási költségek, 43% szerint segíti a belföldi turizmust is.

A válaszadók 15%-a kevesli a 257 eurós nyaralási hozzájárulást, további 13% kifogásolja, hogy csak belföldi üdülésre lehet felhasználni. 10% nem tartja elég rugalmasnak a támogatásnak ezt a módját, 8,6% pedig az adminisztrációs teendőket sokallja.

„A felmérés megmutatta, hogy népszerűek az üdülési utalványok. Ha az alkalmazott nincs tisztában vele, érdeklődjön, hogy jogosult-e erre a támogatásra, és hogyan juthat hozzá” – zárta Kučera.


TASR