A Híd cáfolja, hogy néhányan ki akarnak lépni a pártból

2019. augusztus 28. - 19:16 | Belföld

Tagadja a Híd, hogy többen is ki akarnak lépni a pártból amiatt, hogy nem egyeztek meg az MKP-val. A TASR hírügynökséget Debnár Klára, a Híd szóvivője tájékoztatta. 

A Híd cáfolja, hogy néhányan ki akarnak lépni a pártból
Fotó: TASR (archív)

A párt Országos Tanácsa hétfői ülésén 37:5 arányban elfogadta azt a döntést, melynek értelmében nem lépünk koalícióra a parlamenti választás előtt az MPK-val. „Ugyanúgy, mint az MKP-ban, a Hídban is voltak, akik támogatták, és voltak, akik ellenezték a koalíciót” – közölte Debnár Klára.

A szóvivő azt mondta, a két párt közötti tárgyalás lezárása megnyitotta a lehetőséget a további pártokkal való egyeztetésre. „Az első megállapodás már létrejött, mégpedig a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel (MKDA)” – tette hozzá Debnár.

Bugár Béla, a Híd elnöke az OT után azt mondta, hogy az MKP nem volt hajlandó engedni a feltételeiből, amelyek között a választási lista helyeinek 50:50 százalékos elosztása is szerepelt, és ahhoz is ragaszkodtak, hogy egyik párt elnöke sem lehet a közös lista vezetője.

A Hídból való lehetséges kilépésekről a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) tájékoztatott.

A Híd korábbi EP-képviselője, Nagy József egy nappal az után, hogy kiderült, nem lesz Híd-MKP koalíció, közösségi oldalán bejelentette, hogy nem szándékozik indulni a Híd önálló listáján.


(TASR)

Címkék: híd, MKP