Híd: Hiányozni fog a kormányból a nemzeti kisebbségek politikai képviselete

2020. március 19. - 15:06 | Belföld

Sok év után nem lesz politikai képviseletük a nemzeti kisebbségeknek – nyilatkozta a Híd. A TASR-t a párt szóvivője, Magdeme Klára tájékoztatta.

A Híd emlékeztet arra, hogy az új kormány politikai programjából nem hiányozhatnak a nemzeti kisebbségek jogait garantáló intézkedések.

„A választás eredményei tükröződnek a kormány felállásában is. Sok év után hiányzik a nemzeti kisebbségek politikai képviselete" – áll a párt nyilatkozatában.

A szóvivő szerint a Híd tisztában van azzal, hogy az új kormány különösen nehéz időkben alakul meg, hiszen a koronavírus elleni küzdelemre kell összpontosítania, de emlékeztet a kisebbségek és a régiók támogatásának szükségességére. „Nem szabad megfeledkezni a nemzeti kisebbségek jogainak előmozdítását célzó intézkedésekről, a régiók fejlesztéséről és az előző kormány által elindított infrastrukturális beruházások folytatásáról" - tette hozzá Magdeme Klára.

A kormánykoalíciót az OĽaNO, a Sme rodina, az SaS és a Za ľudí alkotja. Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, leendő miniszterelnök szerdán mutatta be kormányát. Az új kabinetet Zuzana Čaputová köztársasági elnök nevezi ki szombaton (március 21.). Az államfő már bejelentette, elfogadja az összes javasolt személyt.

A Híd nem jutott be a parlamentbe a februári választás során, mint ahogyan a Magyar Közösségi Összefogás sem.


(TASR)

Címkék: híd, Matovič-kormány