A Híd korrekt kommunikációt vár el az SNS-től

"Mi betartjuk a korrekt és hatékony kommunikáció szabályait, s ezt a koalíciós partnereinktől is elvárjuk" - reagált a Híd vasárnap a Facebookon az SNS felszólítására, hogy a Híd váltsa le Ondrejcsák Róbertet, a védelmi minisztérium államtitkárát.

A Híd korrekt kommunikációt vár el az SNS-től
Bugár Béla és Andrej Danko a parlamentben (Fotó: TASR)

"Ondrejcsák Róbert már huzamosabb ideje kritizálja a minisztériumban a rendelkezésére álló szűkre szabott mozgásteret. Az államtitkár út érveit figyelmesen végighallgatjuk. A Híd elnöke ezt követően kezdeményezni fog egy Bugár-Danko találkozót, és a sajtóüzenetek helyett a felmerült problémákat a koalíciós tanács tagjaival kívánja megvitatni" – áll a párt által közzétett bejegyzésben.

Ondrejcsák leváltását Anton Hrnko, az SNS alelnöke követelte szombaton a hidas politikus Sme napilapnak adott interjúja miatt, melyben a védelmi minisztérium SNS-es vezetésének tevékenységét bírálta. Hrnko továbbá felszólította Ondrejcsákot, hogy hozza nyilvánosságra a fegyverlobbitól kapott közvetlen és közvetett bevételeit előadásaiért és publikációs tevékenységéért.

Hrnko állítása szerint az SNS az utóbbi hónapokban szó szerint a „vádaskodások ágyútüzének” van kitéve. Nem csupán a párt jelöltjeit támadják, hanem kétségbe vonják az SNS őszinte törekvését is, hogy megoldja az ország azon problémáit, melyek az előző kormányok alatt gyülemlettek fel.

„Megint gondot okoz valakinek, hogy az SNS erősödik, de ezt már megszoktuk. Ha ezt az ellenzék soraiból halljuk, természetesen nem örülünk neki, de értjük, főleg annak fényében, hogy az ellenzék célja tönkretenni a kormánykoalíció pozitív munkáját, mert mást nem tudnak kínálni. Ám ha ezt a koalíció egyes jelöltjei teszik, meggondolandó, hogy egyáltalán akarják-e folytatni a közös kormányzást, és nem fontosabb-e az egójuk a koalíciónál” – üzente Hrnko, hozzátéve: Ondrejcsáknak a Saab svéd vállalat által szponzorált lobbisták barátjaként nincs joga támadni az SNS-t.

Ondrejcsák Róbert - középen (Fotó: SITA)

Az SNS alelnöke arra is rámutatott: Ondrejcsák „bölcsész végzettségű, aki katonai szakértőként prezentálja magát”.

„A szakmaiságát bemutatta, amikor sor került a katonai rendőrséggel összefüggő botrányra, ez utóbbi egészen a magyarországi Rajkán lévő házáig kísérte őt. Ezt a házat azonban a hivatalos bevételéből nem engedhetné meg magának. Az az igazság, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezik, amit bizonyított Iveta Radičová kormánya alatt is” – állítja Hrnko, aki szerint Ondrejcsák hallgatott, amikor az akkori védelmi miniszter, Ľubomír Galko (SaS) 10 euróért adott el gépfegyvereket, vagy 300 000 euróért vett mentőautókat. „Az SNS ezért felszólítja a koalíciós partnerét, hogy cserélje le az államtitkárt, akinek az arroganciája túlmegy az elviselhetőség határán” – zárta Hrnko.  

Bugár Béla, a Híd elnöke még szombaton reagált a TASR megkeresésére, és azt mondta, hogy az említett Ondrejcsák-interjú valóban támadó hangot üt meg a koalíciós partnerrel szemben.

„Ha Ondrejcsák úrnak problémája van, azt a felettesével, a védelmi miniszterrel kell megoldania a tárcán belül, nem pedig az SNS-szel. Hogy érezné magát például a mi közlekedési miniszterünk, ha az SNS-es államtitkár ilyen módon támadná?”

– tette fel a kérdést Bugár, hozzáfűzve: kész tárgyalni Ondrejcsákkal, és a témát felveti a párt következő elnökségi ülésén is. „A döntésnek az elnökségben kell megszületnie. És nem annak alapján, amit Hrnko úr mond, hanem amit az interjúban olvastunk” – tette hozzá Bugár.

(TASR)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.