A Híd közzétette az EP-jelöltjeinek listáját

2019. február 16. - 13:19 | Belföld

Szombaton összeült a Híd Országos Tanácsa, amelyen határozatot adtak ki az alkotmánybíró-választással kapcsolatban, valamint közzétették azoknak a képviselőknek a nevét, akik jelöltetik magukat az Európai Parlamentbe.

A Híd számára az Alkotmánybíróság értékrendbeli és elvi kérdés, ezért ehhez a témához továbbra is elvi szinten és felelősségteljesen fog viszonyulni azzal a céllal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt biztosítani tudja az alkotmánybíró-jelöltek megválasztását.

A Híd Országos Tanácsa ezért támogatja a párt parlamenti frakciójának minden olyan törekvését, mely az alkotmánybíró-jelöltek személyén való megegyezéshez vezet. A választás előtti koalíciós egyezség ebben a folyamatban kulcsfontosságú.

A Híd Országos Tanácsa egyúttal hangsúlyozza, hogy a választás során az intézmények működőképességének megőrzését kell előtérbe helyezni, félre téve a pártérdeket, vagy akár az egyéni érdeket is. A Híd meg van győződve arról, hogy az elvi hozzáállásuk nem ad okot a kormányválságra, ami maximális mértékben felelőtlen lépés lenne Szlovákia polgáraira nézve.

A párt továbbá szombaton közzétette azoknak a képviselőknek a listáját, akik indulnak az EP-választáson.

(-)