Híd: legyen akár Csáky és Bugár nélküli lista. MKP: ne arról beszéljünk, ki legyen a listán

2019. augusztus 22. - 15:28 | Belföld

A Híd által az MKP-nak szerdán elküldött levelében megismételte azt a korábban már ismertetett javaslatot, hogy a két párt egykori és jelenlegi elnökei ne szerepeljenek a közös választási listán. Erre a küldeményre még ezen a héten érkezik válasz az MKP-tól, amiben az áll majd, hogy nem az a legfontosabb kérdés most, ki szerepeljen ezen a listán.

Híd: legyen akár Csáky és Bugár nélküli lista. MKP: ne arról beszéljünk, ki legyen a listán
Fotó: Paraméter - archív

Azért küldtünk levelet a tárgyalópartnerünknek, hogy ennek az ajánlatnak nyoma maradjon - nyilatkozta portálunknak Bugár Béla azzal összefüggésben, hogy írásban erősítették meg az MKP-nak már hétfőn jelzett ajánlatukat, legyen egy "pártelnökmentes" választási lista, amin sem Bugár, sem pedig az MKP jelenlegi és egykori elnökei (Berényi József és Csáky Pál) sem szerepelne. Most azt várják a Hídban, hogy választ kapjanak Menyhárt Józseféktól.

"Jövő hét elején ülésezik a az országos tanácsunk, ha érkezik tőlük más javaslat, akkor arról tárgyalunk, ellenkező esetben meg erről a mi ajánlatunkról." - jelezte Bugár. A pártelnök hozzátette, tisztességes tárgyalásokat folytatnak, mindkét fél törekszik a megegyezésre.

Bugár megjegyezte: "a listavezetői poszt nem rólam szól, az együttműködés lehetősége ennél fontosabb", ezért nem kell, hogy ő egyáltalán a listán szerepeljen.

Menyhárt József a szerdán este kapott hidas levél tartalmával kapcsolatban elmondta, "ne arról beszéljünk, ki ne legyen a listán, hanem arról, kinek mi lesz a szerepe. Időrendileg nem logikus arról beszélni, ki lenne rajta a listán, ez még korai lenne."

A parlamenten kívüli párt vezetője szerint egyenrangú viszonyra kell törekedni, "nem tartunk még ott, hogy százalékokról beszéljunk, meg arról, hogy ki hol lesz - nem azt kell most nézni."

Menyhártnak semmi gondja nincs azzal, ha a pártelnökök a lista végén szerepelnének. De amúgy is, "pártelnökként nem mondhatom meg, nincs mandátumom arra, hogy nevesítsek, ki lesz rajta a listán, és ki nem. Nem káderezünk." Amúgy pedig konstruktív a Híddal folytatott egyeztetés, és "ez nem pr-szöveg". A tegnap este érkezett a levél megválaszolására pedig "nem kell sokat várni, munkahét van, bizonyosan ezen a héten megy a válasz."

(sp)