A Híd meg van róla győződve, hogy három éve jól döntött

Sólymos László szerint a Híd párt normálisan érzi magát a kormánykoalícióban és a párt meg van róla győződve, hogy három évvel ezelőtt jól döntött. Úgy látja, hétköznapi dolog, hogy különbségek annak a koalíciós pártok között, viszont szerinte az a fontos, hogy teljesítik a kormányprogramot.

A Híd meg van róla győződve, hogy három éve jól döntött
Sólymos László (Fotó: Cséfalvay Á. András)

"Vannak témák, melyekben nem értünk egyet, de meg tudtunk egyezni a kormányprogramban. Számomra pedig a koalíció belüli tevékenység alapja ennek a programnak a teljesítése" - szögezte le a környezetvédelmi miniszter.

További fontos tényezőként említette, hogy egyik koalíciós párt se tegyen olyasmit, ami a másik számára elfogadhatatlan.

A miniszter elismeri, hogy a koalíciós válságnak megvolt a maga hatása a pártra is, azonban szerinte sikerült keresztülvinniük azokat a témákat, amiket szerettek volna, "és ennek még koránt sincs vége".

Ha összehasonlítanák, hogy mivel indult neki a Híd a koalíciónak és hol tart most, akkor véleménye szerint "egyértelmű, hogy nagyon sok mindent sikerült elérni".

Sólymost kérdezték Bugár Béla pártelnök elnökválasztási kampányáról, és annyit közölt, hogy a Híd mindent megtesz a sikeréért. Annak kérdését, hogy ki követhetné őt a pártelnöki pozícióban, csak akkor fogják oldani, amikor aktuális lesz. Nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, kik lehetnek a jelöltek.

(TASR)