A Híd szerint Ficoék ötlete csak a naponta ingázó szlovákiai magyarok életét keserítené meg

2023. szeptember 13. - 16:20 | Belföld

A szlovák- magyar határ lezárása nem oldja meg a valós problémát, a Híd szerint Ficoék ötlete csak a határ mentén élő emberek, főleg a Magyarországra naponta ingázó szlovákiai magyarok életét keserítené meg.

A Híd szerint Ficoék ötlete csak a naponta ingázó szlovákiai magyarok életét keserítené meg
Fotó: TASR/AP - illusztráció

"Igor Matovič ma reggeli cirkuszi mutatványa nem terelheti el a figyelmünket arról, hogy a SMER-SSD vezérkara eredetileg miért vonult ki a szlovák kormány hivatala elé. Arra akarták felszólítani a kormányt, hogy zárja le a szlovák-magyar határt. Ez szerintünk a politikai képmutatás tetőfoka. Ha a menekülteket a kerítés és a magyar hatóságok a 250 kilométer hosszú szerb-magyar határon nem tudják megállítani, hogy akarja Robert Fico vagy Richard Sulík hermetikusan lezárni a 650 km-es szlovák-magyar zöld határt, ahol még kerítés sincs? Erre se pénz, se posztó" – áll a Híd állásfoglalásában, amelyben populista szemfényvesztést és alantas kampányfogást emlegetnek.

"Ahelyett, hogy a parlamentben megszüntetnék a menekülteket mágnesként vonzó regisztráció kötelességét, olyan hangzatos populista megoldásokkal állnak elő, amivel a valós problémát nem megoldani, hanem csak elmélyíteni lehet. Nem büntethetjük a határ mentén élőket csak azért, mert a parlament nem végzi a munkáját. Igen, a kialakult helyzet miatt meg kell erősíteni a határvédelmet, de leginkább a szerb-magyar határ védelmét. Ahogy ezt már korábban is elmondtuk,ebben segítsük Magyarországot, rendőrökkel, pénzzel, bármivel, amire ehhez a déli szomszédunknak szüksége van" – közölte a Híd, és egyúttal nyomatékosították, a schengeni határvédelem közös érdek és közös feladat.


(parameter)