A Híd szombati pártkongresszusán kiderül, kit indítanak az elnökválasztáson

A Most-Híd párt szombaton (június 9.) dönt arról, hogy kit jelöl a köztársasági elnöki posztra.

A Híd szombati pártkongresszusán kiderül, kit indítanak az elnökválasztáson
Fotó: Paraméter - archív

A pártgyűlésen emellett az önkormányzati választásokról és a párt eddigi munkájáról lesz szó. Ezt Bastrnák Tibor, a Most-Híd frakcióvezetője és Debnár Klára, a párt szóvivője is megerősítette a TASR hírügynökségnek.

Bugár nem zárta ki az indulását a jövő évi elnökválasztáson. A TASR már februárban arról tájékoztatott, hogy a párton belül már többször is előkerült Bugár neve mint lehetséges elnökjelölt. Állítólag más nevekről is szó volt, például Nagy József európai parlamenti képviselőéről vagy Lucia Žitňanská volt igazságügyi miniszteréről. A párt tagjai nem akarják kommentálni az egyes neveket.

Bugár Béla pártelnök május végén azt mondta, hogy a június 9-ére tervezett pártkongresszuson derül csak ki, hogy indul-e az elnökválasztáson. „A kongresszuson fog megszületni a döntés. Ha tudnám is az eredményt, akkor sem mondanám meg“ – közölte. Arra a kérdésre, hogy alkalmasnak érzi-e magát erre a tisztségre, azt válaszolta, hogy ez nem az érzésekről, hanem a felelősségről szól.

A párt az őszi önkormányzati választásokról is egyeztetni fog. Jakab elemér februárban azt mondta, hogy a Most-Híd alapvető célja ezeken a választásokon, hogy tíz százalékkal emelje a párt képviselőinek számát. Jelenleg 140 polgármester és 670 önkormányzati képviselő tartozik a Most-Hídhoz.


TASR/para