A Híd üdvözli a kormány kórházak csoportosításával kapcsolatos döntését

2019. szeptember 27. - 20:36 | Belföld

A Híd párt üdvözli a kormány kórházak csoportosításával kapcsolatos döntését. A párt tagjai szerint az Szlovák Köztársaság állampolgárai színvonalas egészségügyi ellátást érdemelnek, nem pedig azt, hogy az egészségük a választási küzdelem tárgyát képezze.

A Híd üdvözli a kormány kórházak csoportosításával kapcsolatos döntését
-illusztráció- (Fotó: TASR)

„A csoportosítás hosszú távú folyamat, elindítását nem kellene halogatni. A Hídban azt is fontosnak tartjuk, hogy az egészségügyi miniszter javaslatáról szóló vita során a parlamenti képviselők a szakmai, és ne a politikai eszmecserére helyezzék a hangsúlyt”

– mondta Debnár Klára pártszóvivő.

A kormány pénteken hagyta jóvá az egészségügyi szolgáltatókról szóló törvényt, amelynek célja a kórházak megreformálása. A hírt Peter Pellegrini is megerősítette a kormányülés után, és elmondta, a reform végrehajtását több választási ciklusra tervezik.

A javaslat célja, hogy a speciális kezeléseket, főleg az invazív és a műtéti beavatkozások bizonyos típusait azokban a kórházakban hajtsák végre, ahol biztosítva vannak az ehhez szükséges feltételek. Ezáltal emelkedhet az egészségügyi ellátás színvonala.

TASR