A Híd ülésezni készül, tárgyalásra hívta az MKP elnökét

2020. március 1. - 19:54 | Belföld

A Híd a következő napokban elnökségi ülést tart, erről a párt szóvivője, Klára Magdeme tájékoztatta a TASR-t.

A Híd ülésezni készül, tárgyalásra hívta az MKP elnökét
Bugár Béla (A Paraméter felvételele)

A tárgyalóasztalhoz Bugár meghívta az MKP-t. Magdeme elmondta, a párt döntéséhez mérten, megeshet, hogy további pártokat is meghívnak erre a találkozóra.

A választások estjén Bugár felhívta az MKP elnökét, Menyhárt Józsefet, hogy meghívja az ülésükre. „A magyarok és a többi kisebbség is parlamenti képviselet nélkül maradt, ezt a továbbiakban nem engedhetjük meg. El kell kezdenünk dolgozni”- tolmácsolta a Híd véleményét Magdeme.

A Menyhárttal folytatott telefonbeszélgetésről Bugár a közösségi oldalán is szót ejtett. A következő sorokat írta: „Képviselet nélkül maradtunk. Nagyon keményen kell dolgoznunk azon, hogy ez az eredmény többé már ne ismétlődjön meg. Ezt a munkát már most el kell kezdenünk, nem a következő választás előtt. Ahogy ígértem, felhívtam az MKP elnökét és tárgyalásra hívtam őt. A civakodás egy olyan luxus, amit ebben a helyzetben nem engedhetünk meg magunknak.”

A Híd elnöke, Bugár Béla már a számukra kedvezőtlen parlamenti választások végeredménye előtt beszélt arról, hogy elhagyja elnökségi posztját. Ezt azóta meg is tette.

TASR, para