Hidas képviselőt is lecsukott a NAKA!

2017. október 16. - 14:38 | Belföld

Az akció során, melyről korábban már írtunk, a NAKA őrizetbe vette a Híd iglói járásbeli elnökét is.

Hidas képviselőt is lecsukott a NAKA!
Stanislav Vospálek - archív felvétel

Az ügynökség, a Pénzügyi Hatóság és a rendőrség közös, Shark fedőnevű akciója során 13 személyt vettek őrizetbe múlt pénteken az ország négy kerületében (Pozsony, Kassa, Eperjes, Besztercebánya).

A 13 közül az egyik Stanislav Vospálek, a Híd iglói járásbeli szervezetének elnöke, aki egyúttal kassai megyei képviselő, és a Ravasz Ábel vezette romaügyi kormánybiztos hivatalában dolgozik

- tudta meg a Denník N.

Vospálek korábban 2003-tól annak megszűnéséig az ANO párt tagja volt, 2009-ben lépett be a Hídba. "Véleményem szerint Szlovákia egy multikulturális ország, és amikor Bugár Béla a televízióban elmondta, hogy megalakítja a Híd pártot, e-mailben megszólítottam őt, biztosítottam morális támogatásomról, később pedig beléptem a pártba" - fogalmazott saját weboldalán.

A Denník N felvette a kapcsolatot Ravasszal, aki elmondta, hogy mivel súlyos cselekményről van szó, nem szeretne idejekorán bíráskodni. "Amennyiben beigazolódik a bűnössége, azonnal befejezzük az együttműködést" - szögezte le.

Emlékeztetett, hogy Vospálek talán az egyetlen roma nemzetiségű megyei képviselő Szlovákiában. "Régebb óta ismerem, sokat tett a roma közösségért. Ismertem aktivistaként is, de a magánjellegű vállalkozásáról nem voltak részletesebb információim" - húzta alá.

Kifejtette, hogy 3-4 éve ismeri, és a tevékenységből adódóan értelemszerű volt, hogy együttműködjenek.

A rendőrség bűnszövetkezet működtetésével, adózással kapcsolatos bűncselekményekkel és pénzmosással gyanúsítja az őrizetbe vett személyeket.

(Denník N/para)