Hidegvérű tolvajok a parkolóban – az autóriasztó és a szomszédok kiabálása sem riasztotta el őket

2023. február 13. - 11:45 | Régió

Tolvajok garázdálkodtak Aranyosmarót egy lakótelepén. Egy gyermekes anyuka autóját szemelték ki, amiből kilopták a katalizátort. Még az sem zavarta őket, hogy bekapcsolt a kocsi riasztója, illetve az erkélyről kiabáltak rájuk a szomszédok – írja a noviny.sk.

Hidegvérű tolvajok a parkolóban – az autóriasztó és a szomszédok kiabálása sem riasztotta el őket
Forrás: TV JOJ

A nő kora reggel a rendőrök kopogására ébredt, akik elmondták neki, mi történt. Arra kérték őt, hogy menjen le és indítsa be a lakóház előtt parkoló járművét, ugyanis a jelek szerint kilopták belőle a katalizátort.

Az egész incidenst rögzítette egy biztonsági kamera. A felvételen, ami a TV JOJ riportjában tekinthető meg, látszik, ahogy hajnali fél 4 körül négy férfi haladt át a parkolón. Fél órával később visszatértek, odamentek egy öregebb autóhoz, majd elemlámpával bevilágítottak alá. Egyikük elővett egy emelőt a hátizsákjából, majd munkához látott, a többiek közben a környéket figyelték.

Közben beindult az autó riasztója, de ez sem riasztotta el őket – mintha mi sem történne, tovább munkálkodtak a kocsin. A zaj felébresztette a szomszédokat, akik az erkélyre kimenve elkezdtek kiabálni a tolvajokra, de azok még ettől sem rémültek meg.

Végül sikeresen leszedték a kocsiról az alkatrészt, berakták a hátizsákba, és elmenekültek a helyszínről. Percekkel később a rendőrök is megérkeztek a parkolóba, de a tolvajok addigra felszívódtak.

Az autó tulajdonosa kellemetlen helyzetbe került, mivel jelenleg nincs pénze, hogy megjavíttassa autóját, noha sürgősen szüksége van a járműre, ugyanis kislányával kezelésekre jár. A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki felismeri a felvételen látható személyeket, az értesítse a hatóságot.


(noviny.sk)