HIHETETLEN: Földönkívüliek mumifikált holttestére bukkantak? (videó)

2017. november 3. - 22:04 | Tech

Az interneten több videót is találhatunk, melyek szerint hónapokkal ezelőtt furcsa földönkívüliek múmiáira bukkantak a perui Nazca-vonalak közelében. Bár a leletek hitelességét a tudósok legnagyobb hányada kétségbe vonja, akadnak olyan „szakértők is”, akik előadásokon igyekeznek bizonyítani, hogy szó sincsen semmiféle átverésről.

A külső szemlélők számára ugyan egyszerű gipszöntvényeknek tűnnek az állítólagos maradványok, s azok valódiságát mind archeológusok, mind mumifikációs szakemberek vitatják, több „kutató” szerint a leletek nem hamisítványok. Többek között Jaime Maussan ufókutató is, aki egy, a YouTube-ra most felkerült új videóban egy sajtókonferencián azt szeretné bizonyítani, hogy ezúttal nem csalással állunk szemben.

Maussan és társai szerint a múmiák egy olyan új, humanoid reptiliánfaj képviselői, amelyet korábban még soha és senki nem írt le.„Az általunk talált összes jellemzőt mérlegelve úgy gondoljuk, hogy ezek a testek valószínűleg valamiféle hüllők, de humanoid alakkal. Mindezt a bőrük alapján tudjuk állítani, amely hüllőbőr, porózus” – mondta a konferencián az egyik kutató.

A múmiakutatókat tömörítő Múmiatanulmányok világkongresszusa ugyanakkor teljesen hiteltelennek tartja az egész kutatást, nem különben az állítólagos múmiákat. „Szeretnénk kifejezni az esettel kapcsolatos aggodalmunkat. A múmiatanulmányozás tudományos diszciplína, nincs helye benne ilyesféle áltudományos állításoknak” – közölte a szervezet. Az álhírek leleplezésével foglalkozó Snopes oldal azt írja, a projektben dolgozó személyek közül sokan buktak már le hamis, áltudományos állítások miatt. Így például a mostani eseményekben is főszerepet játszó Jaime Maussan és Jesus Zalce Benitez 2015-ben egy másik múmiáról mondta azt, hogy földönkívüli, ám utóbb kiderült, hogy egy embergyerek maradványairól van szó. Az még nem száz százalékosan tisztázott, hogy a mostani történet sima átverés-e, avagy ténylegesen valamiféle földi, azaz nem idegen eredetű maradványokról van szó.

A régészek mindenesetre régóta találnak megnyújtott koponyákat mind Amerikában, mind másutt a világban. Ezeknél az embereknél a koponyát egészen fiatal korban – még a koponyacsontok összeforrása előtt – torzították el kötések és falapok segítségével.

Blikk

Címkék: UFO, múmia, holttest