Hihetetlen! Meg fog lepődni, hogy Putyin haverja szerint melyik nemzet felelős a bucsai mészárlásért (VIDEÓ)

2022. április 12. - 22:24 | Külföld

Alekszandr Grigorjevics ma dokumentumokat adott át nekem az FSZB - a Szövetségi Biztonsági Szolgálat - számára, amelyek tartalmazzák, hogy hogyan, kik és milyen szállítmánnyal érkeztek erre a településre, hogy megteremtsék a feltételeket a provokáció megszervezéséhez - nyilatkozta kedden Vlagyimir Putyin azzal összefüggésben, hogy a belarusz elnöktől a bucsai vérengzéssel kapcsolatban milyen "adományt" vett át. Aztán a mikrofonhoz lépett Aljakszandr Lukasenka, és nyilatkozott egy konkrétat.

Hihetetlen! Meg fog lepődni, hogy Putyin haverja szerint melyik nemzet felelős a bucsai mészárlásért (VIDEÓ)
Egy bucsai kisfiú anyja ideiglenes sírjánál (Twitter)

Az orosz elnök kedden a belarusz kollégájával ellátogatott országa távol-keleti régiójába és ott érdekes dolgokat közölt. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy olyan dokumentumokat kapott Lukasenkától amelyek megcáfolják a bucsai "provokációról" szóló elterjedt "fake híreket". A háborúját február 24-án elindító államfő azt hangoztatta, hogy Ukrajna csak eszköz a Nyugat céljainak eléréséhez, amelyeknek semmi közük az ukrán nép érdekeihez.

Aztán amikor szót kapott a belarusz elnök is, Lukasenka rögtön a lényegre tért. Szerinte a Kijev melletti Bucsában egy speciális pszichológiai művelet zajlott le. Meggyőződése, hogy ezt az angolok követték el.

"Ha valakinek szüksége lenne címekre, jelszavakra, rendszámokra, autók márkáira, amelyekkel Bucsába utaztak, és hogy mindezt hogyan követték el, az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB szolgálhat ezekkel az információkkal - véli a belarusz államfő, aki az orosz agresszió kezdete óta Putyin legszorosabb szövetségese.

Közben a Kijev megyei Bucsában már 403, különös kegyetlenséggel megkínzott és megölt ember holttestét találták meg - nyilatkozta el Anatolij Fedoruk, a város polgármestere.

Hozzátette, hogy kedden a város megkezdte a holttestek exhumálását a második tömegsírból, ahol 56 embert temettek el. Ezenfelül feltárásra vár még négy temetkezési hely, amelyek magánterületen vannak - tette hozzá. Fedoruk szerint sokak holttestét erdősávokban, erdőkben és az orosz csapatok bevetési helyein találják meg, éppen azokon a helyeken, ahová a helybeliek elmondása szerint az elrabolt embereket vitték.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, nem egyedi, elszigetelt esetek, hanem az orosz katonai stratégia szerves részei lehettek az ukrán polgári lakosságot megtizedelő vérengzések, amit alátámasztanak a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) által elfogott rádióüzenetek is.

Amikor Eduard Heger szlovák miniszterelnök ellátogatott a Kijevtől északnyugatra fekvő Bucsa városába, a látottakat az orosz barbárság emlékművének nevezte.

(sp)