Hírzárlat: Nem árulják el, miért jártak kommandósok a Csallóközben

A rendőr-főkapitányság hírzárlatot rendelt el, így egyelőre nem közlik, miért jártak a Csallóközben múlt hét pénteken a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) alakulatai.

Hírzárlat: Nem árulják el, miért jártak kommandósok a Csallóközben
A NAKA Dunatőkésen, május 25-én (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Péntek reggel adtunk hírt arról, hogy a NAKA kommandósai pénteken több Dunaszerdahely környéki házat is lerohantak, ahol házkutatásra, illetve bizonyos személyek őrizetbe vételére került sor.

Az egyik akció során, a Pozsonyeperjeshez közeli Csótfán lévő ingatlanra történő behatoláskor egy kutyát is lelőttek. Az ingatlan a jelenleg családon belüli erőszak miatt előzetes letartóztatásban lévő Horváth Lehelhez köthető, aki a folyamatban lévő csallóközi maffiaper egyik koronatanúja/vádlottja.

A NAKA-akciókkal kapcsolatban még múlt pénteken érdeklődtünk a rendőr-főkapitányságnál, ahonnan kérdéseinkre csak hétfőn délután érkezett válasz.

"Megerősítjük, hogy Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség rendőrei 2018. május 25-én a Dunaszerdahelyi járás több pontján is rendőrségi akciót hajtottak végre" - közölte a rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya. A rendőrök azonban ezen kívül nem nyújtanak további tájékoztatást.

"Tekintettel a folyamatban lévő eljárással kapcsolatos intézkedésekre jelen pillanatban nem áll módunkban további információkat közölni"

- áll a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

(para)