„Hiszen ez beteges!” – Matovič újabb meghökkentő kijelentést tett, ezúttal a transzneműekbe rúgott bele

2023. január 4. - 10:27 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) volt pénzügyminiszter a közösségi oldalán alaposan beleszállt az LMBTQ-közösség tagjaiba, konkrétan a transzneműekbe.

„Hiszen ez beteges!” – Matovič újabb meghökkentő kijelentést tett, ezúttal a transzneműekbe rúgott bele
Fotó: TASR

Matovič egy olyan témát kezdett ki, ami a nemrég történt pozsonyi terrortámadás óta elég kényesnek mondható. Nem sokkal a támadást követően a politikus kijelentette magáról, hogy ő heteroszexuális, most pedig konkrétan a transzneműeket vette célba.

„Mindennapi propagandabeszélgetések az átműtött férfiakról és nőkről, manipulatív játék az érzésekkel csak azért, hogy társadalomként feladjuk a józan észt és kapituláljunk. Kapituláljunk a beteges és sajnos már deviáns elképzelések előtt, hogy az őrült alattomos gyilkosságát saját maguk megszentelésére használják fel“ – írja közösségi oldalán Matovič.

„Nem, abban a pillanatban fontos volt a fejeket felemelni és egyenes háttal NEMET mondani. Hogy nem akarjuk az alapiskolás gyerekeket olyan durvaságoknak kitenni, miszerint a korukban szabadon és felelősséggel dönthetik el, hogy kislányok lesznek, igaz, hímvesszővel. HISZEN EZ BETEGES! Erről hallgatni pedig több ezer gyerektragédiához vezetne, amiket világszerte látunk. Amikor teljesen átlagos, hogy a kiskorú gyerekek egy beteg felnőtt fejéből kiindulva pubertablokkolót kapnak, majd hormonokat a nemi változáshoz, és amikor a gyerekek felnőnek, már nem tudják visszafordítani az egészet, ezért számos esetben öngyilkosságot követnek el“ – tette hozzá.

Matovič két bejegyzést is szentelt egy amerikai lánynak, aki 12 évesen azt mondta szüleinek, hogy fiúnak érzi magát. A pszichológiai vizsgálatok után 15 évesen eltávolították mindkét mellét, egy évvel később viszont tudatosította, hogy döntése elhamarkodott volt. Most detranszformáción esik át, és nyíltan beszél róla, mivel járhat a nemváltásra vonatkozó korai elhatározás.

A Topky szerint annak ellenére, hogy Szlovákia konzervatív országnak számít ezen a téren, itt is végeznek nemváltó műtétet. Ezen viszont csak 18 éven felüliek eshetnek át.


(topky.sk)