Hivatali jogkörrel való visszaéléssel gyanúsítják Pozsony-Újváros polgármesterét

2020. október 1. - 17:24 | Régió

Két vétség és két bűncselekmény elkövetésével, hivatali jogkörrel való visszaéléssel gyanúsította meg a rendőrség nyomozója Rudolf Kusýt, Pozsony-Újváros csütörtökön őrizetbe vett polgármesterét. Ha a bíróság bűnösnek találja, 7-től 12 évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki rá – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Hivatali jogkörrel való visszaéléssel gyanúsítják Pozsony-Újváros polgármesterét
TASR

A Pozsony III. Járási Rendőr-főkapitányság kezdte meg a nyomozást, de tekintettel az ügy súlyosságára, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a vizsgálatot. A nyomozó egy személyt őrizetbe vett.

Marek Tettinger, a városrész önkormányzatának szóvivője a TASR-nek úgy nyilatkozott, nincs tudomásuk arról, hogy Rudolf Kusý polgármester törvényt sértett volna. A szóvivő közölte, az elmúlt tíz évben a helyi városi hivatal (MiÚ), valamint személyesen Kusý ellen is többször tettek névtelen feljelentést.

„Mindig teljes mértékben együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal, ez most is így lesz. Eddig minden vádaskodás megalapozatlannak bizonyult. Meggyőződésünk, hogy ezúttal sem lesz másképp. Azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mi áll a feljelentésben"

- mondta Tettinger.

A városi hivatal csak akkor nyilatkozik az ügyben, ha már tisztában lesz vele, pontosan miről van szó. A városrész szóvivője közölte, eddig senki nem fogalmazott meg olyan releváns fenntartásokat vagy gyanút, ami miatt felmerülhetne, hogy a hivatal vagy a hivatal képviselője törvényt szegett.

TASR