Hivatalosan is bejelentette indulását Hájos Zoltán eddigi legerősebb kihívója Dunaszerdahelyen!

2022. szeptember 2. - 07:00 | Régió

Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi HC DAC kézilabdaklub elnöke, korábbi dunaszerdahelyi alpolgármester, még korábbi kórházigazgató a Facebookon erősítette meg, hogy benyújtotta az induláshoz szükséges aláírásokat tartalmazó íveket.

Hivatalosan is bejelentette indulását Hájos Zoltán eddigi legerősebb kihívója Dunaszerdahelyen!
Horváth Zoltán (Fotó: Cséfalvay Á. András-archívum)

"Fontos leszögeznem, hogy nem valaki ellen indulok. Éppen elég ellenségeskedés van manapság a világban! Határozottan szeretném leszögezni, elhatárolódom minden áskálódástól, érdekhajhászástól, hangulatkeltéstől. Nincs ellenségképem, nem akarok senkit legyőzni. Lehetőséget kaptam Önöktől, hogy bemutassam az elképzeléseimet a város vezetésével kapcsolatban. Amennyiben mindez sokak elképzeléseinek megfelelő, és egyetértenek terveimmel, közösen vághatunk bele egy városunkat érintő új korszak megalkotásába" - írta Horváth Zoltán.

Figyelmeztetett, hogy ugyan "a vásári mulatság, a jó idő, a fesztiválhangulat még tartja a lelket az emberekben. De már ma is felelősen kell gondolkodnunk annak érdekében, hogy holnap is biztonságban érezhessük magunkat."

Leszögezte, hogy "amikor az otthonokban az árak emelkedése okozta lemondásokról beszélgetnek", nem szeretne "kolbászrendezvényeket tartani, és a koncertversenybe sem szállok be", ugyanakkor elérhető és megszólítható lesz.

Négy évvel ezelőtt a polgármesteri címért folytatott harcban Hájos Zoltán 268 szavazattal (3127 / 2859) győzte le az akkor is függetlenként induló Horváth Zoltánt. Ez tulajdonképpen azt is jelentette, hogy amióta Hájos Zoltán a polgármester, Horváth volt az, aki vele szemben a legközelebb került a polgármesteri címért folytatott győzelemhez. Azt megelőzően pedig Antal Ágotának, Hájos legelső, 2009-es időközi polgármester-választási megmérettetésén. A különbség azonban akkor is mintegy 600 szavazat volt (2755/2154).

A Szövetség párt által támogatott Hájos Zoltán nemrég mutatta be csapatát, idei ellenfelei közül ismert Szelle Erika, aki egykor a főosztályvezetőjeként dolgozott, bejelentette indulását Stredl Tamás független jelölt is, szót ejtett róla korábban Hakszer Roland, aki négy éve 992 szavazatot szerzett, és a napokban vált ismertté, hogy a Sme rodina párt a járási munkaügyi hivatal igazgatóját, Író Tibort indítja a posztért.

(SzT)