A hivatalosnál hatszor többen fertőződhettek meg Olaszországban

2020. augusztus 4. - 14:55 | Tech

A hivatalos adatokhoz képest hatszor többen fertőződhettek meg az új koronavírussal Olaszországban egy új reprezentatív felmérés szerint.

Majdnem 1,5 millió embernél, az olasz népesség 2,5 százalékánál fejlődhetett ki a SARS-CoV-2 koronavírus ellenanyaga az Istat olasz statisztikai hivatal és az egészségügyi minisztérium felmérésének hétfőn publikált adatai szerint.

A felmérést az ország lakosságát reprezentáló mintán, 64 660 ezer ember ellenanyagszűrésével végezték el május 15. és június 15. között.

A hivatalos adatok 248 229 Covid-fertőzöttről és 35 166 halottról szólnak.

A vizsgálat jelentős különbségeket tárt fel az egyes régiók között, a legsúlyosabban érintett északi Lombardiában a lakosok 7,5 százalékánál lett pozitív az ellenanyagteszt, míg Szicíliában 0,3 százalék volt az arány.

Azt is megállapították, hogy az ellenanyaggal rendelkező páciensek majdnem 30 százalékánál nem jelentkeztek a betegség tünetei.

A márciusi és áprilisi kijárási korlátozások nélkül még nagyobb mértékben terjedt volna a betegség - hangsúlyozta Roberto Speranza egészségügyi miniszter.

(MTI)