HLAS: Csak egy erős állam képes valódi segítséget nyújtani az embereknek

2023. szeptember 27. - 19:04 | Belföld

A Hlas-SD szerint csak egy erős állam képes valós segítséget nyújtani az embereknek – megállítani a drágulást, megoldani az illegális migráció problémáját, és támogatni mindenkit, akinek segítő kézre van szüksége.

HLAS: Csak egy erős állam képes valódi segítséget nyújtani az embereknek

„A választások után egy erős államra van szükségünk, amely véget vet a káosznak és megakadályozza az emberek elszegényedését. Egy stabil és kompetens kormányra van szükség, amely az első naptól kezdve az emberekért dolgozik, ahelyett, hogy az egymás közti harcokkal van elfoglalva“

– jelentette ki a kampány hajrájában Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

Pellegrini szavai szerint a Hlas készen áll komoly szerepet vállalni Szlovákia stabil, virágzó és biztonságos országgá alakításában. „Készek vagyunk részt venni egy felelős és szakmailag felkészült kormány létrehozásában. Erős csapatot kínálunk egy erős államért, a nyugalomért és az összetartásért, egy jobb életért minden ember számára“ – hangsúlyozta Peter Pellegrini.

Az új kormányban való részvétel esetén a Hlas kész teljesíteni alapvető prioritásait, ígéri a párt elnöke. „A Hlas a kormányban segítséget jelent mindazok számára, akiknek szükségük van rá. A Hlas a kormányban teljes értékű 13. nyugdíjat jelent az átlagnyugdíj mértékében. A Hlas a kormányban az állam erős kezét jelenti az élelmiszer- és energiaárak terén. A Hlas a kormányban a regionális különbségek kiegyenlítését jelenti.

Azonban csak az erős Hlas jelent erős államot. Csak az erős Hlas garancia a stabil kormányra, amely nem esik szét a kölcsönös viták miatt. Csak az erős Hlas garancia arra, hogy ne ismétlődjenek meg a múltbéli hibák, és Szlovákia se váljon tapasztalatlan kísérletezők próbatermévé“ – hangsúlyozta Peter Pellegrini.

A választási kampány értékelésével kapcsolatban Peter Pellegrini arra emlékeztetett, hogy Szlovákia óriási drágulással, valamint az energiaárak és az illegális migráció megoldatlan problémájával néz szembe, amely Lengyelország és Németország határellenőrzésekre vonatkozó döntését követően azt eredményezheti, hogy az illegális migránsok szlovák területen maradnak. „Ezen kulcstémák helyett főként a személyes támadások, a letartóztatások, az utcai verekedések, a politikai versenytársakkal való együttműködés kizárása kapott helyet a kampányokban. A Hlas pozitív kampányt folytatott. Az emberekkel közvetlenül a városok és falvak utcáin és terein találkoztunk. Nem erőszakoltuk őket be a kultúrházakba, nem zártuk be őket a kávézókba, szabadon beszélgettünk velük.

A valós és nem a kitalált problémákra összpontosítottunk, nem foglalkoztunk a kultúrharcokkal, nem terjesztettünk gyűlöletet. Most már csak és kizárólag az embereken múlik, hogy a választás szombatján meghozzák a megfelelő döntést“ – zárta szavait Peter Pellegrini.

(parameter)