Hlas-SD: Méltatlan, ahogy Heger és Matovič az egészségügyi dolgozókkal tárgyal

2022. augusztus 9. - 21:34 | Belföld

Méltatlan és tisztességtelen, ahogy Eduard Heger kormányfő és Igor Matovič (mindkettő OĽANO) pénzügyminiszter tárgyal az egészségügyi dolgozókkal.

Hlas-SD: Méltatlan, ahogy Heger és Matovič az egészségügyi dolgozókkal tárgyal
Zuzana Dolinková (Fotó: TASR)

Politikai színjáték és időhúzás az egész - jelentette Zuzana Dolinková, a Hlas-SD alelnöke. A TASR-t Martin Dorčák, a párt sajtóosztályának munkatársa tájékoztatta.

„Őrület, hogy a kormány képtelen dönteni és megoldást kínálni, és ismét újabb elemzésekre van szüksége. Minden nap késlekedés az egészségügy válságának elmélyülését eredményezi”

– mondta Dolinková.

A párt szerint a bértárgyalások keddi folytatása a kormányhivatalban ismét csak azt igazolta, hogy a miniszterelnök alkalmatlan a problémák kezelésére, ezért az ország számára a legjobb megoldás a kormány azonnali lemondása.

„Az összes szomszédos ország védi az egészségügyi dolgozóit és azonnal megemelte a fizetésüket, ám a szlovák kormány két és fél éve képtelen bármit is tenni”

– folytatta Dolinková.

Jövő hétfőn (augusztus 15.) folytatódnak a bértárgyalások a kormányhivatalban, az orvosok és az egészségügyi nővérek szervezeteinek képviselői a keddi egyeztetésen sem kaptak konkrét ajánlatot. Ezt Peter Visolajský, az Orvosok Szakszervezetének (LOZ) elnöke jelentette be a megbeszélést követően.

TASR