A Hlas-SD prioritásként kezeli az áram árával kapcsolatos kérdések megoldását

2023. szeptember 24. - 21:17 | Belföld

A HLAS-SD üdvözli, hogy a szakértői kormány aláírta az úgynevezett megvalósítási szerződést a Szlovák Villamosművekkel. A párt szerint azonban továbbra sem világos, hogy milyen lesz az áram végső ára a háztartások számára.

A Hlas-SD prioritásként kezeli az áram árával kapcsolatos kérdések megoldását
Fotó: TASR

A Szlovák Villamosművek továbbra is 61,20 euró/MWh áron adja majd az elektromos áramot a háztartások számára, a kormány és a villamosművek kedden aláírta az erre vonatkozó megállapodást. Az áram tényleges árát azonban az Árszabályozási Hivatal határozza meg.

"A Matovič- és a Heger-kormány beszélt a szerződésről, veszekedtek, egymást vádolták alkalmatlansággal, közben pedig a hivatali idejük alatt nem voltak képesek megkötni ezt az alapvető szerződést, végül a szakértői kormánynak kellett megtennie” – jelentette ki Peter Pellegrini.

A Hlas-SD párt elnöke azonban figyelmeztet, továbbra sem világos, hogy pontosan milyen árra számíthatnak a háztartások.

"Végső ár továbbra sem tisztázott, mert nyitva maradtak az elosztási díjakról, a rendszerüzemeltetési tarifáról és az egyéb díjakról szóló kérdések, amelyekről decemberben dönt az Árszabályozási Hivatal” – hangsúlyozta.

Ugyancsak kérdéses, hogy az önkormányzatok és a magánszféra milyen áron juthat majd hozzá az áramhoz.

"Ez egy olyan probléma, amely a következő kormány asztalán marad. Amennyiben a Hlas-SD az új kormány része lesz, ennek a kérdésnek a megoldását prioritásként kezeli majd, amellyel azonnal foglalkozni kell" - nyomatékosította Pellegrini.


www.strana-hlas.sk
https://www.facebook.com/HlasSocialnaDemokracia

(Politikai hirdetés)

(PR)