A hodosi asztaliteniszezők ezúttal Luxemburgban remekeltek

2016. szeptember 23. - 16:13 | Sport

Múlt hét végén rendezték meg az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU CUP) kupájának első fordulóját, melynek alkalmával a hodosi csapat mint a jelenlegi szlovák bajnok, Luxemburgba látogatott el.

A hodosi asztaliteniszezők ezúttal Luxemburgban remekeltek
Fotók: Facebook/ SK Vydrany
A rangos versenyen Európa országos bajnokai, valamint élvonalbeli csapatai szerepelnek.
A Dudelange városában megrendezett tornán részt vett egyebek mellett a DT Diddeleng csapata, amely Luxemburg többszörös országos bajnoka, élen a többszörös német bajnok és német válogatott, 2002-ben Timo Boll oldalán Európa bajnok párosban, az erdélyi származású Fejér-Konnerth Zoltánnal, valamint Michely Gilles, a többszörös luxemburgi válogatott és országos bajnokkal, mind egyéniben, mind párosban.
A verseny további résztvevő csapata volt még a román bajnok, a CS Mioveni nevű csapat, Alexandru Cazacu, román válogatottal az élen; a tavalyi spanyol bajnokságban dobogós csapat, a C.T.T C.E.R. L´Escala az indiai valogatott Jubin Kumarral, valamint a
az SK Vydrany hodosi csapat. A kétszeres szlovák bajnok a következő felállításban állt asztalhoz: Novota Samuel, Lelkeš Zoltán, Muskó Péter.
Eredmenyek:
SK Vydrany - CS Mioveni 3:1
SK Vydrany - DT Diddeleng 3:0
SK Vydrany - L´Escala 3:1
A hodosi csapat legeredményesebb játékosa Novota Samuel lett, aki veretlen mérleggel zárta a csoportmérkőzések első fordulóját (5 meccs - 5 gyozelem).
Ezzel a remek eredménnyel a hodosi asztaliteniszezők csoportelsőként jutottak tovább az ETTU CUP második fordulójába, amelyre a napokban zajlott sorsolás eredménye szerint a horvátországi Dubrovnikban kerül sor október 29-30-án.
A hodosiak ellenfelei a 2. forduloban:
STK Libertas MARINKOLOR Dubrovnik (CRO),
Istanbul BBSK (TUR),
Yironi Givatayim Israel (ISR).

-para-