Hodosi siker Kijevben

2019. november 9. - 07:42 | Sport

A múlt heti Hodos-Fortune Kijev asztalitenisz mérkőzés után pénteken került sor a visszavágóra az ukrán együttes otthonában. A négyszeres szlovák bajnok hodosiakat a Peter Šereda, Zoltán Lelkeš és Samuel Novota trió képviselte. A visszavágón két vállra fektették a kijevi csapatot — tudtuk meg Kmeť Jozef hodosi klubelnöktől.

Hodosi siker Kijevben
A hodosiak (jobbra) két vállra fektették a kijevi pingpongosokat

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU CUP) mérkőzése döntő eredménnyel zárult az SK Hodos javára, hiszen győzelmükkel továbbjutottak a kupa legjobb nyolc csapata közé.

Az idegenben játszott mérkőzés első összecsapása Viktor Yefimov (UKR) és Peter Šereda (SK) között zajlott, melyből Šereda került ki győztesen 0:3 arányban. Másodjára Dmytro Pysar (UKR) és Samuel Novota (SK) mérkőzött meg, ezt a szettet az ukrán játékos 3:1 arányban nyerte. A harmadik szettet Volodymyr Lushnikov (UKR) Zoltán Lelkeš (SK) ellen játszotta, s ezt szintén az ukránok nyerték 3:0-ra. A negyedik összecsapáson Viktor Yefimov és Samuel Novota között a hodosiak kerekedtek felül 1:3-ra. Így az állas döntetlen volt, melyet az utolsó szett döntött el, ahol Dmytro Pysar Peter Šereda ellen lépett az asztalhoz és szoros mérkőzés után a hodosiak játékosának 1:3 arányban sikerült győznie.

Ezzel a 3:2-es győzelemmel a hodosi csapat a legjobb nyolc csapat közé került. A következő mérkőzésüket december első hétévégéjén játszák a portugál Clube Desportivo Sao Roque vagy a román CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc csapata ellen. Hogy kivel mérkőzhetnek meg, az a két utóbbi csapat holnapi összecsapásán dől el.

(alsa)