Hogyan építsd fel ütősen a landing oldaladat?

2021. október 17. - 12:21

Tartsd szem előtt, hogy olyan nincs, hogy kész a landing oldalad! Egy jól konvertáló, ütős landing oldalt nyilván az alapok mentén kell felépíteni, de folyamatosan tesztelni is kell! Hogyan építsd fel, hogy tesztelni tudd? Mi az, ami jól működik?

Hogyan építsd fel ütősen a landing oldaladat?

Tudd, mi a célod, és aszerint cselekedj!

A landing oldal egy egyszerű és átlátható weboldal, amelyet a látogató számára tisztán és érthetően kell kialakítani. Nem szabad, hogy túl zsúfolt legyen, hogy bármi elvonja a figyelmet a lényegről, az oldal céljáról.

Valódi eredményeket akkor tudsz elérni, ha a kommunikációd összeszedett és az adott célodat támogatja. Legyen ez az első, amikor megtervezed a landing oldaladat! Döntsd el, mit szeretnél elérni, mit csináljanak az oldalra érkező látogatók!

A cél e szerint lehet lead generálás, amikor a felhasználó valamilyen hasznos, értékes tartalmat kap, mint egy ingyenesen letölthető e-book vagy checklista a megadott adataiért cserébe, vagyis listát építesz az értékesítést segítendő.

Mivel nem csak az új vevő, ügyfél a fontos, hanem a korábbiakkal is ajánlott tartani a kapcsolatot, ezért ha lead gondozás a cél, akkor készíthetsz olyan landing oldalt, amelyet csak ők érnek el valamilyen speciális ajánlattal.

Nem mellesleg lehet kimondottan értékesítés a cél, közvetlenül és egyszerűen.

Milyen megoldások működnek jól egy landing oldalon?

Ha egy igazán profi, a folyamatosan változó körülményekhez alkalmazkodó és - legfőképp - konverziót generáló landing oldalt szeretnél, akkor érdemes a weboldal készítés fortélyait jól ismerő ügynökséghez fordulni, mint az MP Marketing Ügynökség szakértői csapata. Persze, első körben kipróbálhatsz magad is néhány ötletet.

Nyerd meg a látogatót a hajtás feletti résszel! Pontosabban itt még általában csak a továbbgörgetést nyered, de egy ütős és a látogató problémájára reflektáló felütéssel sikeres lead generálást érhetsz el. Legyen itt gomb, hogy azonnali cselekvésre bírd!

Amennyiben jól ismered a célközönséged, akkor tudod, mire vágynak. Azt, hogy te ezt pontosan tudod, bizonyíthatod rögtön az elején. Vesd fel ezeket, kínálj rá megoldást a hajtás feletti részben!

A határidők, a visszaszámlálók kifejezetten jól működnek, hiszen közvetlenül az érzelmekre hat. Igen erős érzelmeket vált ki az emberből, ha lemarad valami szuper kedvezményről, egyszeri lehetőségről, így érdemes egy kis kreativitással elősegíteni, ösztönözni az elköteleződést.

Amire mindenképpen figyelj!

Akár most tervezel landing oldalt létrehozni, akár a meglévőt jobbá tenni, a megjelenésére fordíts hangsúlyt! A legideálisabb, ha a vállalkozás arculati színeit használjuk, de mindenképp megnyerő legyen.

Nem kell mindent leírni, megmutatni, azaz ne legyen túlzsúfolt a landing oldal, sokkal inkább a szellősségre, átláthatóságra törekedjünk. Konverzió szempontjából az ilyen felépítésű oldalak jobban is teljesítenek.

(PR-cikk)