Hogyan legyél bugris nemzetmentő politikus

Ardamica Zorán | 2019. április 4. - 11:30 | Vélemény

Büntesd mások himnuszának eléneklését...

Hogyan legyél bugris nemzetmentő politikus
Fotó: info.sk

1. Keress a nemzet számára egy ellenséget. Pl. azt nem szereti a nemzet, aki neki drágán adja az ételt. Az ételt a boltban vesszük, legyen az ellenség tehát a kereskedő.

2. Szabj ki az ellenségre büntetést. Pl. adóztasd meg. Jó, de úgyis adózik, hát találj ki neki valami extrát, mondjuk, a forgalom (ami még nem haszon) utáni befizetést.

3. Ha emiatt megemelkednek az élelmiszerárak, szidjad a kereskedőt, ahogy csak lehet, és állítsd, hogy neked ebben nem volt részed.

4. Ha az ellenzéked benyújt egy ellenjavaslatot - hát majd meglátjuk…

5. Ha Európa kapcsol és leállítja a hülyeségedet, akkor a 3. pont az érvényes és a 6.

6. Úgyis van a plágiumban gyakorlatod, schmitteld el a 4. pont szerinti ellenzéki javaslatot és nyújtsd be te. Megvéded a nemzetet. Hiszen ezzel az árcsökkenést támogatod.

7. Ha ezt az ellenzék szóvá teszi, dobd ki a parlament üléséről.

8. Nincs 8, mert már készen vagy:

Te lettél a bugris nemzetmentő politikus.

Ha ezt mégis kevésnek találod, büntesd mások himnuszának eléneklését (ami talán nem egészen így megy, de talán igen), vagy pl. pártod minisztériuma kalapáljon át egy új pedagógusokról szóló törvényt annak ellenére, hogy más tiltakozások mellett húszezren írtak alá ellen petíciót (tehát mindjárt minimum 20000 fővel kibántál…) Mindezt pár nap leforgása alatt. Közben mindez épp elég ahhoz, hogy a népet lefoglalja (ennyi a mentésről) és ne figyeljen az orosz recept szerinti hadpolitikára. De ha igen, akkor az 1. pont érvényes…