Hogyan léptek ki a kisudvarnokiak a komfortzónájukból?

Formabontó, interaktív színházi előadás részese volt hétfőn este a dunaszerdahelyi járásbeli Kisudvarnok konferenciaközpontjának közönsége.

Hogyan léptek ki a kisudvarnokiak a komfortzónájukból?
Paraméter-felvételek

A VE.KK.ER Műhely és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulata által előadott Komfortzóna című előadás leginkább azért volt rendhagyó és rendkívül érdekfeszítő, mert a közönség a színészekkel együtt teremthettet helyzeteket.

A darab két két fiatal házaspár története. Az egyik pár a szíriai Aleppóban él, a másik Magyarországon, a déli határ közelében fekvő Mélykúton. A sors úgy hozza, hogy a szíriai fiatalok a háború borzalmai elől menekülve, a magyarországi házaspár otthonába vetődnek. Ekkor jön el a pillanat, amikor mindnyájuknak ki kell lépniük saját komfortzónájukból. Az elesett szíriai fiatalok kiszolgáltatott helyzetben vannak, a magyar pár családi nyugalma oda, el kell dönteniük, elüldözik vagy feljelentik a menekülőket, illetve segítségükre lesznek-e.

A szövegköny szerint megrendezett előadás ezen a ponton szakad meg, a színészeket ezután már a közönségnek kell instruálni. Kisudvarnokban is ez történt. Tanulságos volt a katarzis.

A Komfortzóna szereplői:
Balla Richie
Kuklis Katalin
Nagy Zsolt Zsozsa
Romada Rakottyay Katalin

Rendező: Sereglei András
Író, dramaturg: Romankovics Eda
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Zeneszerző: Kovács Áron Ádám

-para-