Hogyan tovább hodosi foci? Irány a III. liga?

2019. június 26. - 13:09 | Sport

A Nyugat-szlovákiai IV. liga, délkeleti csoportjának 30. fordulója végén világossá vált, hogy Hodos labdarúgócsapata volt a mezőny legjobbja. Összesen 4 vereség terheli játékukat a 2018/2019 idényben. Ezzel lehetőségük nyílt, hogy a következő szezont a III. ligában folytassák. Vajon élnek-e vele? Erről a település vezetőjét, Balódi László polgármestert kérdeztük. 

Hogyan tovább hodosi foci? Irány a III. liga?
A szerző felvételei

Polgármester úr, sokszor és sokat hallottunk már a hodosi fociról, annak megállíthatatlan meneteléséről és sikereiről, de legutóbb, június 16-án egy nem mindennapi korszak csúcsosodott ki a helyi labdarúgás történetében…

– Ez így igaz. Két gondolatra fókuszálnék, a történelmi sikerre és egy korszak kicsúcsosodására. Ami az előbbit illeti, a hodosi csapat jegyzett már bajnoki címeket különböző osztályokban, de a IV. ligát eddig nem sikerült meghódítani. Ez egy hatalmas eredmény és talán a jövő nemezedéke még jobban fogja majd értékelni, de az biztos, hogy a hodosi labdarúgás nagykönyvébe ez a győzelem aranybetűkkel íródik be. Ami pedig a „korszak kicsúcsosodását” illeti, felejthetetlen számomra, hogy 2010-től, amikor polgármesterként a hodosi foci részévé váltam, a máig eltelt kilenc év alatt a csapat kiharcolt magának egy járási bajnoki címet, egy ötödik ligás ezüstérmet, egy negyedik ligás bronzérmet és végül egy negyedik ligás aranyat. Mindezek mellett kiváló eredményeket értünk el a Szlovák kupában is, így utat nyithattuk két tehetséges fiatal játékosnak a II. ligába. És persze ez idő alatt felépítettünk egy gyönyörű sportpályát. Egy szóval az eltelt közel egy évtized egy értékes és felejthetetlen időszak.

A lényeges kérdés azonban az: Hogyan tovább hodosi foci? Irány a III. liga?

– A szezon utolsó mérkőzése után már eldőlt, hogy a csapat egy osztállyal lejjebb, az ötödik ligában folytatja tovább. Arról, hogyan tovább, talán inkább a vezetőség tudna többet mondani, akiknek mindenképpen hatalmas köszönet jár az eddigi szereplésért és azért, hogy a csapat az ötödik ligában folytathatja. Személy szerint nagyon belefáradtam már abba, hogy mindenki szeretne jó focit látni, de segíteni nagyon kevesen hajlandóak. Mint polgármester a jövőben is segítek, ha tudok, és ha látom, hogy van kinek. A játékosaink is elértek egy minőségi szintet és engedni kell nekik, hogy máshol is megmutathassák tehetségüket. Hiszen erre van igény. Úgy gondolom, hogy a hodosi focinak egy kis pihenésre van most szüksége, hogy erőt gyűjtsön és új csapatot építsen. Ugyanis a hodosi szurkolók ezt megérdemlik.

Ehhez az új korszakhoz a vezetőségnek kitartást és sok sikert kívánok, a kitartó szurkolótábornak pedig türelmet.

(alsa)

Címkék: Hodos, foci