Hójelentés: Pozsony az összeomlás szélén, a Csallóközben is hó borítja az utakat!

2019. január 8. - 12:15 | Belföld

Nyugatról sűrű havazás érte el Szlovákia területét, ami nem kis fennakadásokat okozott a közlekedésben.

Hójelentés: Pozsony az összeomlás szélén, a Csallóközben is hó borítja az utakat!
Fotók: Rendőrség - Facebook (További képekért kattints!)

Az utak számos helyen be vannak havazva – ez nagyban lassítja a forgalmat, több helyen torlódások alakultak ki. A rendőrség ezért figyelmezteti a sofőröket, hogy az átlagosnál körültekintőbben közlekedjenek.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) már másodfokú riasztást adott ki Pozsony területére. A meteorológusok szerint a Besztercebányai, a Trencséni, a Kassai, A Nyitrai, a Nagyszombati és a Zsolnai kerületben akár 35 centiméter friss hó is hullhat.

Pozsonyban több városi buszjáratot töröltek, ugyanis a hó miatt a járművek képtelenek eljutni egyes helyekre. A hó eltakarításába az Igazságügyi Palotában elhelyezett elítélteket is bevonták.

A sűrű havazás miatt három, Pozsonyba tartó repülőjáratot is Budapest felé irányítottak el.

A Csallóközben sem sokkal jobb a helyzet: a 63-as főút legtöbb szakaszán havasak az utak, a Bősről Dunacsún felé vezető utat is több centiméteres hóréteg fedi. Nagymegyer és Medve között azonban a jelek szerint már sózták az utat, így ott vékonyabb a hóréteg.

„A sebességet az aktuális helyzethez kell igazítani. Amennyiben valaki el tudja halasztani útját, az inkább ne üljön autóba“ – olvasható a rendőrség Facebook-oldalán.

A rendőrség több hegyi átjárót is lezárt a kamionforgalom előtt. Viszont nemcsak az autósoknak, hanem a gyalogosoknak is ajánlott körültekintően közlekedni.

Viszont a havazásnak meg van a szebbik oldala is. Az alábbi videót egy olvasónk készítette Nagymegyeren:

tvnoviny.sk/para