„Hol vannak azok a kockák?” – skandálta a tömeg Fico pánikrohamára reagálva

Pénteken Robert Fico kormányfő azt hajtogatta, hogy rendkívüli a helyzet, a kormányhivatal előtt ugyanis kőkockákat találtak, a tüntetők pedig támadásra készülnek. Fico összeesküvés-elmélete azonban idejekorán befuccsolt.

„Hol vannak azok a kockák?” – skandálta a tömeg Fico pánikrohamára reagálva
Fotó: Denník N

Robert Fico kormányfő a Biztonsági Tanács pénteki tárgyalását követően tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, azt követően hívta össze a Biztonsági Tanácsot, miután kiértékelték a péntek délutánra tervezett tüntetés veszélyeit.

Fico szerint a helyzet rendkívüli, amire már a Biztonsági Tanácsnak kellett reagálnia. A miniszterelnök elmondta, a kormányhivatal épülete előtt található bokrokban ismeretlenek kőkockákat rejtettek el.

Történt mindezek után, hogy jelentkezett egy restaurátor, Jakub Huba, hogy a Fico szerint a kormányhivatal elleni támadásra előkészített utcaköveknek ő a gazdája.

Kijelentette, azért rakta félre őket hónapokkal ezelőtt a bokorba, hogy a kormányhivatal előtti tért rekonstrukcióját követően elszállítsák azokat majd a szemétbe.

„Hol vannak a kockák?” – skandálta a tömeg a péntek esti tüntetésen a Kormányhivatal előtt.

A tüntetés azonban békés körülmények közt zajlott, sehol nem történt rendbontás, és a helyszínre vezényelt több tucat rendőr beavatkozására sem volt szükség.


(aktuality.sk)