Hollandia tovább szigorít, két hétre bezárnak a színházak és a mozik

2020. november 4. - 08:29 | Külföld

Hollandiában tovább szigorították a járványügyi intézkedéseket, ennek keretében bezárnak a múzeumok, a koncerthelységek, a kultúrházak, valamint az állatkertek, a színházak, a mozik, az uszodák és a kaszinók.

Hollandia tovább szigorít, két hétre bezárnak a színházak és a mozik
Illusztrációs fotó: AP

Az új rendelkezéseket Mark Rutte holland kormányfő jelentette be. A miniszterelnök sajtótájékoztatóján elmondta: a járvány terjedése lassul, de még mindig nem a kellő mértékben. Számos régióban még mindig igen magas az új fertőzöttek száma, ezeken a helyeken, különösen Rotterdamban, akár teljes lezárásokra is lehet számítani.

Hozzátette: a vendéglátó egységek október óta tartó bezárását december középéig meghosszabbítják. A fitness klubok, a fodrászatok és kozmetikai üzletek továbbra is fogadhatnak vendégeket.

Kihangsúlyozta továbbá, hogy a társas kapcsolatoknak minimálisra kell szűkülniük, a szabadtéri tevékenységeket - akár egyszerű sétákat is - minimálisra kell korlátozni.

Rutte azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy január közepéig senki se utazzon külföldre, hacsak nem feltétlenül szükséges, mivel legtöbb ország még mindig kockázatos járványügyi szempontból.

"Kemény két hét áll előttünk, de ha most elejét vesszük a vírus további terjedésének, a karácsonyi ünnepek is szebbek lesznek" - mondta.

MTI