Holtan talált rá a Vág folyóban 18 éves fiára az édesapa

2021. szeptember 19. - 09:04 | Régió

A hatodik napon találtak rá a 18 éves fiatal férfi holttestére a Vág folyóban a sókszelőcei (Selice, Vágsellyei járás) gátnál. Az utolsó nyomok hétfőn ehhez a folyóhoz vezettek. Életjelek nélkül az apja találta őt meg, aki a szakemberekkel, valamint önkéntesekkel és a fiú osztálytársaival együtt napokon át fáradhatatlanul keresték őt.

Holtan talált rá a Vág folyóban 18 éves fiára az édesapa
Illusztrációs felvétel (TASR)

A hétfő este óta eltűnt 18 éves fiú keresése szombat délelőtt ért véget, Sókszelőcén. Hétfő délután a Vág folyó közelében, Vágsellyén megtalálták Marián hátizsákját a személyes holmijával, de gyógyszereket is találtak.

Kiterjedt keresést indítottak. A kétségbeesett családnak önkéntesek, a fiú osztálytársai, rendőrök, tűzoltók, speciális kutyás mentőszolgálat, vészhelyzeti mentőcsapat, a kerületi rendőrség, búvárok segítettek. A fiú holttestére apja talált rá, aki kora reggel óta csónakkal járta a Vág folyót.

„A rendőrség hívott minket, hogy segítsünk. Egy motorcsónak segítségével a partra vittük az illetőt, ahová egy orvos érkezett” – mondja a HaZZ Vágsellye csapat parancsnoka, Peter Turenič.

A keresés során speciálisan kiképzett kutyák jelölték meg a helyet a vízen, körülbelül 100 méterre a helytől, ahol Marian személyes tárgyait megtalálták. De még a búvár sem talált ott semmit. Nyilvánvalóan a folyó áramlása tette a dolgát.

„A halál pontos oka a boncolás után lesz ismert. A vágfarkasdi rendőrség halálos bűncselekményként vizsgálja az esetet” – tájékoztat Renáta Čuháková, a KR PZ Nyitra szóvivője.

(tvnoviny.sk)