Holtan találtak egy négygyermekes szlovákiai nőt Angliában – hónapokkal ezelőtt veszett nyoma

2019. április 14. - 08:46 | Belföld

A brit hatóságok egy szlovákiai nő halálának ügyében indítottak vizsgálatot. Alenáról hónapok óta semmit sem lehetett tudni, most egy angliai hotel közelében találták meg a holttestét.

Holtan találtak egy négygyermekes szlovákiai nőt Angliában – hónapokkal ezelőtt veszett nyoma
Fotó: Facebook

A 38 éves Alenát utoljára tavaly december 26-án látták az angliai Rotherham városában, egy szálloda közelében. A nő holttestét ezen a héten kedden találták meg a Fitzwilliam Arms Hotelnél.

A BBC információi szerint a rendőrség őrizetbe vett egy 45 éves férfit, akit Alena megölésével gyanúsítanak. A helyi hatóságok azonnal értesítették a nő Szlovákiában élő családját. Juraj Tomaga a külügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója is megerősítette a hírt, elmondása szerint a tárca kapcsolatban van az áldozat családjával és a brit hatóságokkal.

Alena 2008-ban költözött családjával Rotherhambe hogy jobb életet és oktatást biztosítson négy gyermekének. A nő férje arra kér mindenkit, hogy aki bármilyen információval rendelkezik felesége haláláról, az forduljon a rendőrséghez. A család szeretné megérteni, pontosan mi történt Alenával.

A rendőrség szerint a holttesten elvégzett vizsgálatok nem mutatták ki a halál okát, ezért törvényszéki boncolást rendeltek el. Alena holttestét csak azt követően szállíthatják Szlovákiába, hogy lezártak minden vizsgálatot.


noviny.sk/para