Holtan találták meg a három eltűnt turistát a hegyimentők

2022. január 9. - 13:57 | Régió

Holtan találták meg azt a három lengyel turistát, akik január 7-én mentek a Gerlachfalvi-csúcshoz, de időközben nyomuk veszett – tájékoztatott a Hegyi Mentőszolgálat.

Holtan találták meg a három eltűnt turistát a hegyimentők
Illusztráció (Fotó: TASR)

Pénteken nem sokkal éjfél előtt tárcsázta a mentőszolgálat segélyhívóját a három turista egy barátja, akinek este kellett volna találkoznia velük. Utoljára 10 és 11 óra között beszélt velük. Akkor azt mondták neki, hogy délután 5 óra körül tudnak találkozni, akkorra érnek vissza a túrájukról. Mivel éjfélig nem érkeztek meg és egyikük sem reagált a telefonhívásokra és az SMS-ekre, a hegyimentőkhöz fordult.

A mentőszolgálatnak sikerült bemérnie az eltűnt személyek telefonjait, ez alapján pedig megállapították, hogy még mindig a hegyekben vannak. Szombaton sikertelenül keresték őket, földi és légi úton is pásztázták a környéket.

Végül vasárnap dél körül bukkantak rájuk, de már sajnos egyikük sem volt életben. A holttesteket a Kis-Gerlachfalvi-csúcs (Kotlový štít) déli részénél találták meg. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a halálukat.


TASR/para