Holtrészeg mozdonyvezetőt kapcsoltak le a Dunaszerdahelyre beérkező vonaton!

2022. február 7. - 14:42 | Régió

A Komáromból vasárnap este háromnegyed hatkor elindult személyvonat két megállónál sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve viszont már rendőrök várták a mozdonyvezetőt.

Holtrészeg mozdonyvezetőt kapcsoltak le a Dunaszerdahelyre beérkező vonaton!
A vonat, amelyet részegen vezetett a ZSSK mozdonyvezetője (Fotó: Paraméter)

Értesülésünket megerősítette Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője is. Kifejtette, hogy a 17.42-kor elindult vonat a Csallóközaranyoshoz tartozó felaranyosi (Horná Zlatná), valamint az azt követő ekeli megállón is keresztülzúgott.

Az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették a ZSSK diszpécserének, majd Dunaszerdahelyen már a rendőrök vártak a vonatra, akik megszondázták a mozdonyvezetőt.

A szóvivő kifejtette, 2,5 ezrelék alkoholszintet mértek a leheletében, ezt követően leszállították a vonatról, a szerelvényt pedig félreállították a dunaszerdahelyi állomáson.

A vonaton mintegy 20 utas tartózkodott, ők a következő járattal mehettek tovább, mintegy félórát kellett várniuk.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő elárulta, az 51 éves mozdonyvezetőt őrizetbe vették, ügyét szupergyors eljárásban kezelik. Foglalkozás során elkövetett ittas veszélyeztetésért kell felelnie, az ítéletet a rendőrségi cellában várhatja meg.

A kiszabható börtönbüntetés az esetében 2-től 5 évig terjedő börtön.

Az ügyben reagált Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója is, leszögezte, hogy ez az eset rendkívül rossz fényt vet a vasúttársaság mintegy 1200 mozdonyvezetőjére. "A mai naptól kezdődően visszavonásig elrendeltem alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottunk esetében, és az ilyen tesztelések intenzitásának növelését a munkaidő végén is" - húzta alá.

Koreň elárulta azt is, hogy ez az eset annál szomorúbb, hogy egy olyan munkatársukról van szó, aki több mint 35 éve dolgozott a társaságnál. Most viszont azonnal kirúgták.

(SzT)