Hónapok óta segítik a dunaszerdahelyi Covid-osztály betegeit, most civilek segítettek nekik

2021. március 5. - 16:20 | Régió

A portálunk által a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályán készített, „Nem akarnék meghalni még” című riportfilm inspirálta azokat a helyi civileket, akik egy olyan ajándékcsomagot állítottak össze az osztályon dolgozó nővéreknek, amellyel némileg a nyomasztó műszakok elviselésében segíthetnek.

Hónapok óta segítik a dunaszerdahelyi Covid-osztály betegeit, most civilek segítettek nekik
Fotó: Paraméter

A névtelenséget kérő támogatók a film megjelenése utáni napokban keresték meg a film készítőit, hogy közvetítsenek köztük és az egészségügyi dolgozók között. Szerették volna megtudni, hogy mire van szükségük a nővéreknek. Mint mondták, nem egészségügyi segédeszközök vásárlásában akartak segíteni, hanem kifejezetten olyan dolgok bebiztosításában, amelyek az intenzíven dolgozók komfortját emeli, hogy két műszak között kellemesebben tölthessék el a rendelkezésükre álló szabadidőt, ha épp sikerül megpihenniük.

A főnővér, Jana Major Bottová, illetve Laczkó Balázs aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos elmondta, a film után sokan jelentkeztek náluk azzal, hogy segítenének. Voltak pszichológusok, akik szakmai segítséget ajánlottak fel kommunikációs tréningek vagy a lelki terhek enyhítése céljából, de voltak, akik pizzát, rétest vittek az intenzíven dolgozóknak. A most kapott elektronikai eszközöket a kórház nemsokára átadásra kerülő új részében fogják használni.

"Nem gondoltuk volna, hogy a film így megmozgatja az embereket, végtelenül hálásak vagyunk minden jószándékú felajánlásért, de mi annak is nagyon örülünk, ha az emberek a film hatására jobban figyelnek az egészségügyi szabályok betartására" – mondta a főnővér.

Az elektronikai cikkeket ajándékozók nem szerették volna felfedni kilétüket. Annyit sikerült tőlük megtudnunk, hogy egy szűk baráti társaságról van szó, akiket elképesztett, hogy milyen odaadóan dolgoznak a a betegekért a nővérek és az orvosok, saját szabadidejüket sem sajnálva. Szerették volna ezzel kifejezni hálájukat - nyilatkozta egyikük.

(parameter)