Hónapokon belül megnyit a második Lidl Dunaszerdahelyen

A Nagyabonyi út mellett épül az újabb áruház.

Hónapokon belül megnyit a második Lidl Dunaszerdahelyen
Fotók: Paraméter

Már több mint egy éve annak, hogy hírt adtunk róla, újabb áruházat nyithat a német Lidl Dunaszerdahelyen. Aki az elmúlt években teljesen elkerülte a várost, azzal tudatjuk, hogy az első a Vajanský út mentén található, a nagy körforgalomtól egy kőhajításnyira, tehát a belvárosban.

A másodikat is a város egy olyan pontján húzzák fel, ahol mostanáig semmilyen hipermarket sem épült. A Nyugat lakótelepen és Sikabonyban is eddig „csak” Jednotában és kisebb boltokban vásárolhattak az emberek, egy új Lidl azonban elszívhatja ezek vásárlóinak egy részét.

A Lidl tavaly októberben rendelte meg a város területrendezési tervének az érintett területre vonatkozó módosítását, idén januárban pedig megkötötték az erre vonatkozó szerződést. Ennek költsége a szerződés szerint 8 ezer euró volt, a város pedig kötelezettséget vállalt, hogy a területrendezési terv módosítása megtörténik az idei év végéig.

November végén a helyszín

„A Lidl Slovensko társaság 2018-ban szeretné megnyitni második áruházát Dunaszerdahelyen. Vevőinknek ezentúl két üzletben szeretnénk lehetőséget kínálni a vásárlásra” – felelte kérdésünkre Tomáš Bezák, a Lidl szóvivője.

Novemberben megkezdődtek a területrendezési munkálatok és az alapozás. Érdeklődtünk a városháza építési főosztályán, Zalaba Zoltántól pedig megtudtuk, hogy a vállalat megkapott minden szükséges engedélyt a munkálatok megkezdéséhez.

Az építkezési terület csaknem egy hektár kiterjedésű, ez magába foglalja az áruházhoz tartozó parkolót is. Az áruház egy új, családi házas övezet, a sikabonyi temető és a Kertész utcai lakótömbök között lesz, a városháza pedig azt kérte a beruházótól, hogy az utóbb említett lakóházaktól építsenek járdát és vezessék be a közvilágítást egészen az áruházig.

Zalaba Zoltán kifejtette, hogy ugyan az építkezési engedély két évre szól, információik szerint 2018 első felében szeretné megnyitni új áruházát a Lidl.

A parkolót nem közvetlenül a Nagyabonyi útról, hanem a családi házas övezetbe vezető helyi útról lehet majd megközelíteni.

Az áruház megnyitása értelemszerűen munkahelyeket is teremt, Tomáš Bezák azonban egyelőre korainak tartotta megsaccolni, hogy mennyit, illetve azt, hogy mikortól várható a toborzásuk.

(SzT)