Horváth Lehel vizsgálati fogságban marad

2021. március 17. - 13:48 | Régió

Vizsgálati fogságban marad Horváth Lehel - döntött szerdán a Legfelsőbb Bíróság.

Horváth Lehel vizsgálati fogságban marad
Horváth Lehel a Specializált Büntetőbíróság február 22-i tárgyalásán (Fotó: Paraméter)

A csótfai férfi 2016-ban felkereste a rendőrséget, és az ő beismerő vallomása vezetett a dunaszerdahelyi és az alsóhatári maffiaperhez. A hatóságok cserébe szabadságot ajánlottak számára, koronatanúként tartották számon, de Horváth két év után előzetesbe került - mivel a rendőrök 2018-ban azzal gyanúsították meg, hogy fiával gyilkossági kísérletet követtek el a felesége ellen. A Nagyszombati Járásbíróság tavaly felmentette őket ez alól a vád alól, azonban egy hét szabadláb után Horváthot újra vizsgálati fogságba helyezték - ahol a mai napig is tartózkodik.

Mivel az ügyészség semmisnek tekinti a 2016-os vádalkut, Horváth Lehel ellen öt gyilkosság, és egy rablás ügyében történt vádemelés a közelmúltban.

Az ügy első bírósági tárgyalásán, február 22-án a vádlott kérelmezte szabadlábra helyezését, de a Specializált Büntetőbíróság ennek nem tett eleget. Horváth ezután panasszal élt a döntés ellen, de március 17-én a Legfelsőbb Bíróság visszautasította panaszát, tehát jogerősen vizsgálati fogságban kell maradnia.

"A Legfelsőbb Bíróság illetékes szenátusa szerdán úgy döntött, hogy az öt gyilkossággal gyanúsított H. Lehel vizsgálati fogságban marad"

- tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alexandra Vazaňová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője. A bírósági szenátus szerint a vádlott esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés vagy a szökés veszélye, emiatt pedig előzetes letartóztatása az eljárás ezen szakaszában elengedhetetlen.

(TASR/parameter)