Horváth Lehelt mentő vitte el a bíróságról (VIDEÓ)

2023. április 19. - 15:19 | Régió

A tárgyalás ebédszünetében mentősök szállították el a bazini Specializált Büntetőbíróságról Horváth Lehelt.

Horváthot öt gyilkossággal, a dunaszerdahelyi maffia támogatásával, és egy 45 millió koronás (1,5 millió euró) lopással vádolják. Mivel a vádlott kihallgatása kedden befejeződött, és a tanúvallomások csak májusban következnek, a szerdai (április 19.) tárgyalás délelőtti része viszonylag eseménytelenül, régebbi jegyzőkönyvek felolvasásával zajlott.

Kapcsolódó cikk: ÍGY "TÁMADT FEL" SÁTOR LAJOS: Miután lelőtték, kimászott az utánfutóból és átöltözött

A bírósági szenátus elnöke, Pamela Záleská nem sokkal déli tizenkettő után bő egyórás ebédszünetet rendelt el, majd a bíróság épülete elé délután egy óra körül mentőautó érkezett. Mint később kiderült, a mentőszolgálatot a vádlotthoz riasztották, akit a börtönőrök kíséretében el is szállítottak a bíróságról.

Horváth saját lábán hagyta el a bíróságot, és egy pozsonyi kórházba szállították a büntetés-végrehajtás bevetési egységeinek kíséretében. Saját elmondása szerint elájult, ezért hívtak hozzá mentőt.

"A mentőszolgálat riasztását a vádlott kérte egy állítólagos sérülés miatt, fejfájásra panaszkodott"

- közölte később a bírósági szenátus elnöke, aki egy pozsonyi kórházba küldte orvosi kivizsgálásra a vádlottat, hogy megállapítsák, relevánsak-e a panaszai. Mivel a tárgyalás lefolytatásához szükséges a vádlott jelenléte, a tárgyalást félbeszakították.

(Barak Dávid)