Horváth Zoltánt támogatja Dunaszerdahelyen a Híd

2018. szeptember 11. - 15:09 | Régió

A Híd Dunaszerdahelyen Horváth Zoltán független polgármesterjelöltet támogatja a novemberi önkormányzati választásokon. A párt emellett saját képviselőjelölteket is indít a város minden választókörzetében - áll a párt sajtóközleményében.

Horváth Zoltánt támogatja Dunaszerdahelyen a Híd
Fotó: Cséfalvay Á. András

"Az elmúlt hetekben minden lehetőséget megfontoltunk. Felvettük a kapcsolatot a helyben aktív politikai pártokkal is, beleértve az MKP-t, mivel úgy gondoltuk, hogy Horváth Zoltán személyében lett volna esély egy jó, mindenki számára elfogadható jelölt megtalálására. Sajnos ez nem sikerült. Bár szervezetünkben több ambiciózus politikus is van, végül úgy döntöttünk, hogy olyan jelölt mellé állunk, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy elhozza a változást Dunaszerdahelynek. Horváth Zoltán tapasztalt politikus, aki tudja, milyen irányban szeretné fejleszteni a várost a következő években" - közölte a dunaszerdahelyi Híd klub nevében annak elnöke, Ravasz Ábel.

Hozzátette, a képviselők tekintetében igyekeztek megtalálni az egyensúlyt a fiatal és a tapasztaltabb jelöltek között. "Így vannak közöttük önkormányzati képviselők, helyi aktivisták, országosan is aktív politikusok, és újoncok egyaránt" - húzta alá.

Elárulta, hogy az elmúlt hetekben felvették a kapcsolatot a függetlenként induló jelöltekkel is, és ahol esélyt látnak rá, ott szeretnének együttműködni velük.

"Remélem, Horváth Zoltánnak sikerül minél szélesebb körű együttműködést kiépíteni a pártok jelöltjei és a függetlenek között, és hogy az őt támogató jelöltek végül a képviselő-testületben is stabil többséget tudnak majd szerezni” közölte Ravasz Ábel.

Horváth Zoltán négy évvel ezelőtt párton kívüliként, de az MKP listáján került be a dunaszerdahelyi képviselő-testületbe, azt követően pedig a város alpolgármestere lett. Múlt hét pénteken jelentette be indulását a polgármesteri címért.

„Dunaszerdahely példáján el lehetne indítani egy olyan újonnan deklarált együttműködést, ami hosszútávon stratégiailag a felvidéki magyarság politikai képviseletét biztosíthatná más szinteken is... Az én szándékom és elképzelésem, hogy a politikai pártok viaskodása érjen véget Dunaszerdahely város határában, és minden – szerepében megkérdőjelezhetetlen – párt végezze el azokat a dolgokat, amivel az egyes településeket tudja segíteni”

- fogalmazott a sajtótájékoztatóján.

Kérdésünkre, hogy ha az MKP nem áll be mögé, hogyan viszonyulna a Híd támogatásához, azt válaszolta, bárki csak azzal tudja kivívni mások támogatását, amit letett az asztalra. „Ha bárki rólam úgy vélekedik, hogy az az ember vagyok, aki igyekszik a konfliktusokat kerülni, felvállalni és stílusosan megoldani, hogy amit képviselek, támogatásra méltó, akkor azt természetesen megköszönöm. De ez inkább a dunaszerdahelyi polgárok felé szól párthovatartozás nélkül” – fogalmazott.

Szintén pénteken tartotta jelöltállító taggyűlését az MKP dunaszerdahelyi szervezete, melyen döntöttek arról, hogy Hájos Zoltánt támogatják polgármesterjelöltként, emellett összeállították képviselőjelöltjeik listáját az egyes körzetekre vonatkozóan.

(parameter)