Hős lett a szlovák falu polgármesteréből, aki megvédte szlovák zászlaját a csallóközi magyarral szemben

2019. szeptember 11. - 09:37 | Sport

Hősként ünnepli a Nový Čas az észak-kelet szlovákiai, félig szlovákok, félig ruszinok által lakott Čirč nevű falu (Stará Ľubovňa-i járás) polgármesterét.

Hős lett a szlovák falu polgármesteréből, aki megvédte szlovák zászlaját a csallóközi magyarral szemben
Fotók: Nový Čas - További felvételekért kattints!
Kapcsolódó kommentár:
Ha öregebbek vagyunk, mint Szlovákia, legalább egy góllal többet kellett volna rúgni, mint a szlovákok!

Michal Didik több falubelivel utazott hétfőn Budapestre a magyar-szlovák válogatott derbire, ahol a vendégszektorban foglalt helyet azokkal a szlovákiai magyarokkal együtt, akik a magyar válogatottnak szurkoltak. A két tábort, mint már korábban is írtuk, rendőrsorfal választotta el egymástól, az elején azonban még akadt egy kis incidens.

Már a múltkori cikkünkben is látható volt ennek egy momentuma, amikor a szlovák, illetve a Csallóköz felirattal ellátott magyar zászlón civakodik két szurkoló. Mint kiderült, a kétajtós szekrény volt a csallóközi magyar, a másik, kisebb termetű fickó pedig a keleti polgármester.

Michal Didik most arról nyilatkozott a Nový Čas-nak, hogy miután megérkeztek a szektorba, kifüggesztette a korlátra, maguk elé a faluk nevével ellátott szlovák zászlót.

"Röviddel később ott termett egy fickó, és rárakta a mienkre a magyar zászlót. Rögtön odarohantam, hogy mégis mit csinál. Azt mondta, hogy ő odarakja a zászlaját, ahová csak akarja. Veszélyesnek nézett ki, nem volt mindegy. De nem engedhetem meg akárkinek, hogy csak úgy letakarja a szlovák zászlót magyarral" - mesélte.

Szavai szerint végül fizikai incidensre nem került sor, a szektorban ugyanis sok magyar rendező és rendőr volt. "Lefogták és elvezették őt, a meccs végéig már nem is láttam" - tette hozzá a polgármester.

(Nový Čas)