Hősként köszöntötték a Fehér Házban az Iszlám Állam vezére elleni rajtaütésben részt vett kutyát

2019. november 25. - 21:58 | Külföld

Kitüntette hétfőn Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg azon kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők október rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen, az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

Hősként köszöntötték a Fehér Házban az Iszlám Állam vezére elleni rajtaütésben részt vett kutyát
Fotó: CNN

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. "Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges" - jellemezte Trump a belga pásztorkutyát. "Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája" - tette hozzá, amint egy medállal és egy plakettel jutalmazta a hős kutyát.

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva. "Conan egy valódi hős" - hangoztatta Pence megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét. "Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak" - mondta Trump a Fehér ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.


MTI