Hősként köszöntötték a Fehér Házban az Iszlám Állam vezére elleni rajtaütésben részt vett kutyát

Kitüntette hétfőn Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg azon kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők október rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen, az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

Hősként köszöntötték a Fehér Házban az Iszlám Állam vezére elleni rajtaütésben részt vett kutyát
Fotó: CNN

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. "Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges" - jellemezte Trump a belga pásztorkutyát. "Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája" - tette hozzá, amint egy medállal és egy plakettel jutalmazta a hős kutyát.

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva. "Conan egy valódi hős" - hangoztatta Pence megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét. "Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak" - mondta Trump a Fehér ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.


MTI