Hosszabb változattal ismét mozikba kerül Amerikában Tarantino új filmje

2019. október 24. - 12:55 | Kultúra

Az Oscar-szezonra készülve Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét péntektől ismét műsorra tűzik az észak-amerikai mozik, ezúttal tíz perccel hosszabb változatban - közölték az amerikai filmes portálok.

Hosszabb változattal ismét mozikba kerül Amerikában Tarantino új filmje
-illusztráció- (Fotó: YouTube - screenshot)

A rendező kilencedik filmje, amelyet "Hollywoodhoz írt szerelmes levélként" emlegetnek, augusztusban került a mozikba. A Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie főszereplésével forgatott film 368 millió dolláros (109 milliárd forint) jegybevételt hozott. A Variety.com értesülése szerint a produkciót péntektől ismét ezer észak-amerikai filmszínházban vetítik. Tarantino az új verzióban négy jelenettel, összesen tíz perccel toldotta meg a filmet, amely már eddig is két óra 41 perc hosszú volt.

Adrian Smith, a Sony észak-amerikai forgalmazási elnöke azzal magyarázta a lépést, hogy a közönség nagyon szerette a filmet, ezért nekik akarnak kedvezni az új jelenetekkel, amelyek még több hatvanas évekbeli látványt és hangzást kínálnak.

Elemzők szerint a film újabb mozis forgalmazása mögött az Oscar-szezonra való felkészülés is áll, mivel a stúdió minél több kategóriában akarja nevezni a Volt egyszer egy Hollywoodot.

A hosszabb verzió mozis bemutatásáról szóló híreket azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Tarantino bejelentette, nem tesz eleget a kínai cenzoroknak, és nem vágja újra a filmet. A Volt egyszer egy Hollywoodot október 25-étől játszották volna Kínában, de Bruce Lee lánya a kínai hatóságoknál kifogást emelt amiatt, ahogy Tarantino az apját ábrázolta.

(MTI)