Hosszabb várakozási idő nélkül zajlik az országos tesztelés Érsekújvárban

2021. január 23. - 14:35 | Régió

Érsekújvárban is gőzerővel zajlik az országos szűrőtesztelés, az időpontfoglalásoknak köszönhetően pedig a mintavételi pontokon nem alakultak ki nagyobb sorok.

Hosszabb várakozási idő nélkül zajlik az országos tesztelés Érsekújvárban
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

A város tíz tesztelőhelyet alakított ki, ahol péntektől (január 22.) keddig (január 26.) minden érdeklődő elvégeztetheti az antigéntesztet. Akárcsak Dunaszerdahelyen, Érsekújvárban is javasolták az embereknek, hogy előre foglaljanak időpontot, ezzel elkerülve a hosszabb sorok kialakulását a mintavételi pontok előtt.

Szombaton délelőtt a Czuczor Gergely Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolánál féltucatnyian várakoztak, a tesztelés gyors ütemben zajlott, így az embereknek nem kellett sokat ácsorogniuk az esős időben.

A Béke moziban két mintavételi helyet is kialakítottak, így az épület elülső és hátsó részében is tesztelték az embereket.

A Mihály bástyán lévő AG SWOT tesztelőhelynél csupán két-három ember várakozott, a Híd utcai Alapiskolánál viszont folyamatosan érkeztek az emberek, így ott egy picit többet kellett időzniük. Az összes mintavételi ponton katonák ügyeltek a rendre, és az előre lefoglalt időpontok szerint engedték be folyamatosan az embereket.

A város vezetősége azokra is gondolt, akik nem tudtak időpontot foglalni – ők a Vár utcai Alapiskolában, a Híd utcai Alapiskolában és az Összevont Alapiskolában 16 és 18 óra között vehetnek részt a tesztelésen.


(tt)