Hosszú betegség után elhunyt a jókai Csémy Pál

2020. június 25. - 18:31 | Régió

Hosszú betegség után, sajnálatos módon ma féltizenkettőkor a pozsonyi kórházban elhunyt a jókai születésű Csémy Pál.

Hosszú betegség után elhunyt a jókai Csémy Pál
Fotók: archív

Csémy Pál 1979. január 5-én született. Kilencéves volt, amikor súlyos szervi elégtelenséget diagnosztizáltak nála. 1997-ben kettős szervátültetésre szorult, azonban a műtét igen magas költségekkel járt. Így a Remény Palikának Alapítvány kezdeményezésére gyűjtést szerveztek a fiatalember számára. Tízezrek adakoztak Szlovákiából és a határon túlról egyaránt, emlékezett vissza a volt alkotmánybíró, Mészáros Lajos, az említett alapítvány elnöke.

Az összefogásnak köszönhetően 1997. augusztus 7-én sor kerülhetett a vese- és májátültetésre. A műtét, melyet a franciaországi Lyonban hajtottak végre, sikeres volt, az akkor kapott szervek közel tíz évig jól működtek, majd Pál bekerült a művese programba, a mai napig dialízis kezelést kapott.

A 41 éves Csémi Pál élete nem volt könnyű, műtétek sorozatán esett át. Édesanyja odaadó gondozásának köszönhetően boldogult a hétköznapokban.

Az alapítvány egyébként a Csémy Pálnak szervezett adománygyűjtés után, 1998-ban az Év humanitárius cselekedete-díjban részesült.

-para-

Címkék: Jóka, elhunyt, csémy pali