Hosszú idő után nagyobb sporteseménynek adott otthont Komárom

2021. június 14. - 17:28 | Sport

A hétvégén Komáromban megrendezésre került a 63. Komáromi Nagydíj, a kajakosok és kenusok nemzetközi versenye. A járványidőszak következtében ez volt az első kétnapos verseny idén Szlovákiában.

Hosszú idő után nagyobb sporteseménynek adott otthont Komárom
A szerző felvételei

A szlovák Kupa-sorozatban ez az egyik legnépszerűbb és legtöbb embert vonzó verseny. Idén 350 versenyző állt a startvonalhoz három országból – Magyarországról, Szlovákiából és Olaszországból.

Demin Viktor, a Komáromi Kajak-Kenu Klub elnöke elmondta, nem volt könnyű feladat megszervezni az eseményt, főleg a járvány miatti megszorító intézkedések miatt.

„Le kellett zárnunk a töltés folyóparti oldalát. Ezen kívül az egyesület területére kizárólag az egyesület tagjait, illetve a karszalaggal rendelkező versenyzőket engedhettük be“ – nyilatkozta.

A hétvége során tíz korcsoportban versenyeztek a résztvevők 500 és 5000 méteres távon. A legfiatalabb kategória a kilencéveseké volt. Szenci Natália Komárom színeiben indult a junior kategóriában és két aranyéremmel, illetve egy ezüstéremmel büszkélkedhetett.

Az Olaszországból érkező Giulio Pani a kenu egyéniben az 500 és 5000 méteres távot is megnyerte korcsoportjában.

A kajakosok és kenusok versenynaptára felborult és rendhagyó lett a covid miatt, ezért is volt nagy előrelépés a kétnapos verseny megszervezése és megvalósítása.


(ha)