Hozott egy döntést a Híd, mert a Smer Kotlebáékkal pusmog a háttérben

A párt reagált arra, ami megjelent a médiában, miszerint a Robert Fico vezette Smer a háttérben az ĽSNS-szel tárgyal.

Hozott egy döntést a Híd, mert a Smer Kotlebáékkal pusmog a háttérben
Marian Kotleba

A kiszivárgott információ szerint, ugye arról, hogy Marian Kotleba pártjának parlamenti képviselői támogassák a Smer által pártolandó alkotmánybíró-jelölteket, nyilván köztük - elsősorban - Robert Ficót. A tárgyalásokat megerősítette Milan Uhrík, az ĽSNS alelnöke is.

"A Híd pártot mélyen nyugtalanítja és felháborítja, hogy a háttérben milyen taktikai játszmák folynak egyes felek között. Kijelentjük, hogy ezeknek a játszmáknak a Híd párt nem volt, és most sem részese" - üzente Debnár Klára, a Híd szóvivője.

Hozzátette, annak érdekében, hogy gátat szabjanak a hazugságok terjedésének, és kizárjanak bármilyen háttérbeli megegyezést az ĽSNS-szel, a Híd képviselői a jelöltekről való nyílt szavazás mellett fognak szavazni a parlamentben. "A Híd frakciója a maximális igyekezetet fejti ki annak érdekében, hogy a parlament megválassza a 18 jelöltet" - fogalmazott.

A parlamentben 18 jelöltet kell kiválasztani a rendelkezésre álló 39-ből, és ha ez sikerül, akkor a köztársasági elnöknek 9 jelöltet kell kineveznie alkotmánybírónak.

(parameter)