Hríb klubjában tartottak "koronarazziát" a rendőrök, elvitték a pincérnőt

2021. december 18. - 19:01 | Belföld

Úgy néz ki, már megint megsértették a járványügyi előírásokat Štefan Hríb pozsonyi klubjában.

Hríb klubjában tartottak "koronarazziát" a rendőrök, elvitték a pincérnőt
Rendőrségi felvételek

A vendéglátóhelynek, amelyet a .týždeň című hetilap főszerkesztője üzemeltet, zárva kellett volna tartania, pontosabban a hasonló helyek legfeljebb elvitelre árulhatnának italt vagy ételt. Ennek ellenére a rendőrség szombaton arról tájékoztatott, hogy pénteken este 22:00 körül a járőrök felfigyeltek arra, hogy a Pod lampou nevű klubban vendégek ülnek - ami a jelenlegi szabályozás szerint tilosnak számít.

A pincérnő beengedte az ellenőrzést végző rendőröket, akik rajta kívül nyolc másik személyt igazoltattak - akik asztaluknál ülve alkoholos és alkoholmentes italok iszogattak éppen.

A helyszínen mindenkit figyelmeztettek, hogy szabálysértés elkövetésének gyanúja merült fel velük szemben, ám a vendégek nem értettek egyet, és nem voltak hajlandók kifizetni a helyszíni bírságot.

A pincérnőt kihallgatás céljából az illetékes rendőrőrsre szállították, ahol nem sokkal később megjelent maga Štefan Hríb is. Mindketten vallomást tettek, majd elengedték őket. A rendőrség veszélyhelyzet idején történő kötelezettségszegés miatt indított eljárást.

"Félreértés történt"

A SME napilap riporterének SMS-ben sikerült elérnie Štefan Hríbet, aki írásban adott magyarázatot a történtekre. Elmondása szerint klubja a járvány negyedik hulláma idején is több beszélgetést szervez, amelyeket online fognak közvetíteni. Egy ilyen műsor előkészületei zajlottak pénteken a klubban, amely a nyilvánosság részére zárva volt.

"Tehát egy félreértés történt, amelyet az illetékeseknek el is magyaráztunk"

- válaszolt a megkeresésre Hríb.

A Pod lampou nem először kerül a hírekbe hasonló okok miatt.

Idén májusban a Plus 7 dní fotósa kapta lencsevégre, ahogy kevéssel éjfél után Juraj Droba pozsonyi megyefőnök, Jana Žitňanská parlamenti képviselő és párja, Juraj Šeliga parlamenti alelnök elhagyják a klubot - aminek akkor zárva kellett volna lennie.

Akkor mindhárom éritnett élnézést kért a történtek miatt, Šeliga pedig következetesen le is mondott a parlamentben betöltött házelnökhelyettesi posztjáról.

(SME)