A Huawei idén leelőzhet mindenkit

2019. január 24. - 16:39 | Tech

Az amerikai piac nélkül is világelső lehet már az idén a kínai Huawei az okostelefon értékesítésben - jelentette be Pekingben a távközlési technológiai konszern fogyasztói üzletágának a vezetője.

A Huawei idén leelőzhet mindenkit
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

"Világelsők leszünk még az amerikai piac nélkül is" - fogalmazott Richard Yu, "szerintem már az idén, de legkésőbb jövőre".

A kínai technológiai konszern jóval derűlátóbban tekint a jövő elé mint nagy versenytársai, a Samsung vagy az Apple, amelyek egyaránt "nehéz időkre" figyelmeztettek nem is olyan régen prognózisaikban.

A mobil távközlési hálózati berendezések gyártásában már most is világelső Huawei Technologies fogyasztói üzletága 2018-ban az előző évihez képest 50 százalékkal többre, 52 milliárd dollárra (45,75 milliárd euró) növelte forgalmát. A Huawei tavaly 208 millió okostelefont értékesített.

Richard Yu várakozásai szerint az eladásoknak újabb lökést fog adni a cég áprilisban piacra kerülő új modellje, egy összehajtható okostelefon.

"Ügyfeleink teljes bizalommal vannak irántunk"

- mondta, "csak a politika gyakorol ránk nyomást".

A Huawei a 2018-as második negyedévben lépet elő a globális okostelefon-piac második legnagyobb szereplőjévé, megelőzve az Apple-t. A bostoni Strategy Analytics piackutató cég kimutatása szerint a második negyedévben 54,2 millió készülék eladásával 15,5 százalékos piaci részesedésre tett szert a Huawei. Az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató cég szerint pedig a Huawei piaci részesedése 15,8 százalék volt a második negyedévben. Az Apple 11,8 százalékos piaci részesedéssel a harmadik helyre szorult vissza, az első helyet, 20,4 százalékkal, továbbra is a Samsung tartotta.

A Statista.com statisztikai portál adatai alapján a 2018-as harmadik negyedévben a Samsung 20,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett az okostelefon piacon, a Huawei 14,6 százalékkal állt a második helyen, az Apple pedig 13,2 százalékkal a harmadik helyen.

(MTI)

Címkék: Huawei